Välkommen tillbaka till Malmö FF, Felix Beijmo!

Publicerad 12 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Felix Beijmo är klar för en återkomst till Malmö FF. Den 22-årige högerbacken har tecknat kontrakt med föreningen till och med 2023.

Felix Beijmo, född 31 januari 1998, började i tidig ålder i IF Brommapojkarna innan han skiftade till Djurgårdens IF som 19-åring. Där tillbringade han en och en halv säsong och spelade sammanlagt 37 allsvenska matcher innan han skrev ett långtidskontrakt med Werder Bremen i tyska Bundesliga. I år har han varit utlånad till Greuther Fürth i 2. Bundesliga.

I augusti i fjol kom Felix Beijmo till Malmö FF på lån. Under sin förra sejour i klubben spelade han åtta allsvenska matcher – med avgörande 1-0-målet hemma mot IFK Göteborg som höjdpunkt – och fyra matcher i UEFA Europa League.

Med landskamper på U17-, U19- och U21-nivå för Sverige har han också samlat på sig internationell erfarenhet utanför klubbfotbollen.

Felix Beijmo ansluter till laget omgående. När han drar på sig matchstället kommer han att bära tröja nummer 14.

Malmö FF hälsar Felix Beijmo varmt välkommen tillbaka till föreningen!

Daniel Andersson, sportchef:

– Vi är glada att kunna stärka upp högerbackspositionen med Felix på ett långt avtal. Vi vet sedan tidigare vad han går för och även om vi var nöjda med vad han presterade senast vet vi också att det finns ytterligare växlar i hans register. Nu när han får vara i vår miljö en längre tid hoppas vi att han kan komma upp i sin fulla potential.

Felix Beijmo:

– Jag har längtat efter att det ska bli klart och nu känns det oerhört bra. Det finns många faktorer som gör att jag vill komma tillbaka till MFF. Jag vet vad klubben står för och jag känner många av grabbarna från när jag var här förra gången. Malmö FF har ambitioner att vinna titlar, spela ute i Europa och klubben är målmedveten i allt man tar sig för. Det rimmar bra med min personlighet och professionalitet.

– Båda parter ville ha ett långt kontrakt. Vi var överens om att göra det på riktigt och att det är bättre att jag kan engagera mig fullt ut den här gången. Jag ska bidra på alla sätt jag kan för att vi ska vinna matcher och bli ännu bättre framöver.

huvudpartners

officiella partners