Välkommen tillbaka till Malmö FF, Anel Ahmedhodzic!

Publicerad 28 januari 2019 i Nyheter

Vi är glada att meddela att Malmö FF och Nottingham Forest FC är överens om en övergång för Anel Ahmedhodzic. Den 19-årige mittbacken har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med 2022.

Anel Ahmedhodzic är född och uppvuxen i Malmö och började spela fotboll i MFF:s fotbollsskola som 6-åring. Under sina tio år i föreningen klättrade han genom ungdomsverksamheten och nådde fram till U17-laget innan det var dags att testa en ny utmaning.

2016 lämnade han MFF för spel i Nottingham Forest FC och under tiden i England blev det en match i Championship, utöver regelbundet spel i de engelska utvecklingsserierna. Parallellt med detta har han regelbundet medverkat i de svenska ungdomslandslagen och har bland annat 24 U17- och 16 U19-landskamper på meritlistan.

Anel Ahmedhodzic har skrivit på för fyra år med Malmö FF och kommer att bära den himmelsblå tröjan med nummer 15 på ryggen. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan och han kommer att börja träna med laget direkt.

Anel Ahmedhodzic:

– Det känns fantastiskt. MFF är Sveriges, kanske till och med Skandinaviens bästa klubb just nu och Malmö är mitt hem. Jag hoppas på att kunna göra mina vänner och alla i staden stolta.

– Jag vill så klart ta en plats i laget även om det kommer vara tuff konkurrens. Fast utan konkurrens förbättras man inte. Jag vill ta chansen att visa vad jag går för.

Daniel Andersson:

– Han är en snabb spelare som är duktig med bollen och har ett starkt huvudspel. Sedan han lämnade MFF har han tagit flera utvecklingskliv i Nottinghams organisation. Vi har följt honom via video men också sett honom på plats och haft honom på träning här i Malmö.– Det är en lugn kille vid sidan av men på planen är han väldigt tuff. Dessutom har han ett stort MFF-hjärta och är glad att vara tillbaka i klubben.

huvudpartners

officiella partners