Välkommen tillbaka till Malmö FF, Andreas Georgson!

Publicerad 05 juli 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF gör en strategisk organisationsförändring. Den sportsliga ledningen förstärks med Andreas Georgson som efter två år i England återvänder till föreningen. Tillsammans med Daniel Andersson kommer Andreas Georgson att ha ansvaret för vår herrelitverksamhet.

Andreas Georgson och Daniel Andersson.

Malmö FF:s sportsliga verksamhet växer på flera plan. Inte minst är ambitionen att om några år ha ett elitlag även på damsidan. Ur ett strategiskt perspektiv har Malmö FF kommit fram till att den sportsliga ledningen, vars uppgifter bland annat innehåller ledning, strategi, utveckling, spelar- och ledarrekrytering och analys, behöver förstärkas långsiktigt.

Vi genomför en organisationsförändring som innebär att Daniel Andersson har det övergripande sportsliga ansvaret och leder det sportsliga arbetet inom alla delar av verksamheten. Under honom förstärks den sportsliga ledningen med en roll med renodlade arbetsuppgifter inom och ansvar för herrelitverksamheten. I denna roll tillträder Andreas Georgson som därmed återvänder till Malmö FF efter två år i England.

Andreas Georgson får titeln Sportchef, herr. Per Ågren är sedan tidigare Sportchef, ungdom och Jan-Olov Kindvall är ansvarig för fotbollsakademierna. För att tydligare hålla isär benämningarna ändras Daniel Anderssons titel från Sportchef till Sportdirektör.   

Andreas Georgson arbetade med Malmö FF:s ungdomsverksamhet under tolv års tid och hade då flera olika ansvarsområden och befattningar. Inför säsongen 2018 tog han klivet till A-lagets ledarstab i rollen som assisterande tränare, en roll han hade under två säsonger.

Efter totalt 14 år i Malmö FF bestämde sig Andreas Georgson år 2019 för att gå vidare i karriären. Då lämnade han MFF för att bli assisterande tränare i engelska Brentford FC. Inför säsongen 2020 var det dags för ett nytt prestigefyllt uppdrag i England när Georgson ingick i Premier League-klubben Arsenal FC:s tränarstab.

Andreas Georgson startar formellt sin tjänst i Malmö FF den 1 januari 2022 men kommer att börja gå bredvid Daniel Andersson längre fram under hösten.

Niclas Carlnén

– Den sportsliga verksamheten växer på alla plan och med det finns ett behov av att förstärka ledningen. Andreas Georgson är en person med hög kompetens inom flera områden, inte minst analys och innovation. Han har fått nya värdefulla influenser under sin tid i England. Tillsammans kommer Daniel och Andreas att utgöra en mycket bra ledning för herrelitverksamheten.

Daniel Andersson

– Vi strävar alltid efter att bli bättre och att förstärka vår organisation. Andreas är en person som känner till Malmö FF fantastiskt bra. Han har inte bara verkat i alla delar av vår förening utan har under ett par års tid i England samlat på sig enormt viktig erfarenhet och kunskap som kommer att göra oss bättre.

Andreas Georgson

– Det känns fantastiskt att få komma hem till Malmö FF som sportchef för herrsidan och jag ser fram emot att tillsammans med Daniel, Jon och övriga kollegor arbeta hårt för att utveckla föreningen varje dag. Jag har trivts och lärt mig mycket under mina säsonger i Brentford och Arsenal men när den här möjligheten dök upp tvekade jag inte en sekund på att det är rätt plats för mig att vara på.

huvudpartners

officiella partners