Välkommen till Malmö FF, Veljko Birmancevic!

Publicerad 03 mars 2021 i Herr,Nyheter

Den 22-årige serbiska yttermittfältaren Veljko Birmančević ansluter från FK Čukarički och har skrivit på ett kontrakt till och med 2024.

Veljko Birmančević, född 5 mars 1998, skrev på sitt första professionella kontrakt med den serbiska storklubben FK Partizan som 18-åring. Han debuterade för klubben samma år innan han gick på lån till FK Teleoptik under två säsonger.

Säsongen 2018-2019 tillbringade han på lån i FK Čukarički och under sommaren 2019 övergick lånet till en permanent övergång. Birmančević har under den nuvarande säsongen i Serbien gjort nio mål och fem målgivande passningar på 22 ligamatcher.

Han har representerat Serbiens ungdomslandslag på alla nivåer och är även noterad för två A-landskamper.

Veljko Birmančević ansluter till Malmö FF i början av nästa vecka.

Daniel Andersson

– Det är en spelare som vi har följt länge. Han är väldigt bra en mot en, en fin avslutare och har dessutom en förmåga att reagera snabbt när han förlorar bollen. Veljko har gjort det bra i den serbiska ligan, gjort en hel del mål där och även spelat mycket i U21-landslaget.

– Covid-19 försvårar naturligtvis den här typen av processer. Det tar lite längre tid för spelaren att komma hit och han måste uppvisa ett negativt test innan han kan ansluta. Men vi är glada att det är klart och ser fram emot att ha honom på plats.

Veljko BirmanCeviC

– Jag är väldigt glad och stolt över att skriva på för Malmö FF. Det är en stor klubb med en lång historia. Jag vet att truppen är riktigt stark med flera bra spelare och jag ser verkligen fram emot att köra igång.

– Mina styrkor är att jag är snabb och teknisk. Jag tror att jag kan bidra med både assist och mål i Malmö.

– Allt jag kan säga nu är att jag ska göra mitt bästa på varje träning och match. Jag kommer ge hundra procent för att hjälpa klubben till nya titlar.

VELJKO BIRMANCEVIC

Första intervjun med nyförvärvet!

huvudpartners

officiella partners