Välkommen till Malmö FF, Sören Rieks!

Publicerad 12 januari 2018 i Nyheter

Malmö FF är glada att kunna presentera Sören Rieks som ny spelare i föreningen. Den 30-årige offensive mittfältaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2020.

Sören Rieks inledde seniorkarriären i danska Esbjerg fB, där han var en tongivande spelare under flera år innan han 2012 lämnade för spel i NEC i holländska högstaligan. Efter två säsonger i Eredivisie flyttade han vidare till IFK Göteborg sommaren 2014.

Under tiden i IFK Göteborg gjorde han sig känd som en av lagets mest betydelsefulla spelare. Han gjorde det avgörande 2–1-målet i finalen av Svenska cupen 2015 och stod för 21 mål och 20 målgivande passningar på sina 92 allsvenska matcher. Sören Rieks kontrakt med IFK Göteborg gick ut vid årsskiftet.

I Malmö FF kommer han att bära den himmelsblå tröjan med nummer 5 på ryggen. Han gör sin första träning med laget imorgon, lördagen den 13 januari.

Daniel Andersson, sportchef:
– Det är en snabb och stark spelare med mycket energi. Han är farlig framåt, levererar både mål och assists och kan användas på de flesta offensiva positioner. Hans rutin från både Allsvenskan och internationellt spel tror vi att vi kommer att ha stor nytta av.

Sören Rieks:
– Rent sportsligt är det svårt att hitta något bättre i Skandinavien. Under mina år i Sverige har MFF legat i topp, spelat i Europa och nästan alltid vunnit titlarna. Man har varit lite avundsjuk. Jag hoppas på att kunna fortsätta traditionen av att vinna mästerskap och dessutom nå Champions League.

huvudpartners

officiella partners