Välkommen till Malmö FF, Sebastian Jörgensen!

Publicerad 26 juni 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF har gjort klart med den 23-årige offensive spelaren Sebastian Jörgensen som ansluter på övergång från Silkeborg IF.

SEBASTIAN JÖRGENSEN

Födelsedatum: 8 juni 2000
Moderklubb: HA85
Kontraktslängd: 2027-12-31
Tröjnummer: 14

Sebastian Jörgensen anslöt till Silkeborg IF:s ungdomsverksamhet i de tidiga tonåren. Han flyttades upp i A-laget och gjorde som 18-åring seniordebut i en cupmatch han dessutom blev målskytt i. Under sin första hela säsong i Silkeborg spelade han 15 matcher när laget kvalificerade sig för Superligaen.

Det blev sparsamt med speltid under första året i Superligaen som dessutom slutade med degradering. Det stora genombrottet för Sebastian Jörgensen kom istället säsongen 20/21 när han återigen var med och förde upp laget till Danmarks högsta liga. Den här gången överträffade laget alla förväntningar och slutade trea i ligan, vilket gav en Europaplats. Sebastian Jörgensen stod för framträdande prestationer och blev belönad med en plats i U21-landslaget.

Under den gångna säsongen har han utöver regelbundet spel i Superligaen också spelat sex gruppspelsmatcher och noterats för två mål och lika många assist i UEFA Conference League. På 129 A-lagsmatcher för Silkeborg IF har Sebastian Jörgensen gjort 32 mål och 24 assist.

När han nu flyttar till Sverige gör han det på ett avtal på 4,5 år. Han kommer att spela med tröja nummer 14 och ansluter till laget inom den närmsta tiden.

Varmt välkommen till Malmö FF, Sebastian!

Daniel Andersson:

– Sebastian Jörgensen är en offensiv spelare som kommer att passa bra in i vårt sätt att spela. Han är skicklig på små ytor, har god teknik och har gjort mycket poäng över tid. I sista fasen är han bra på att både göra mål och spela fram sina medspelare.

– Han har visat vilka kvaliteter han har i en bra liga och har dessutom erfarenhet från tuffa europeiska matcher. Det kommer vi att ha nytta av framöver.

Sebastian Jörgensen:

– Första gången jag hörde om intresset från Malmö visste jag att det var där jag skulle spela fotboll de kommande åren. Det är en storklubb som alla i Danmark känner till. MFF kan erbjuda toppfotboll och europeiskt spel nästan varje år. Det är attraktivt för mig.

–  Mina kvaliteter ligger i offensiven och jag vill gärna vara med och göra mål och assist. Jag tycker att jag är en klok spelare med bra blick för spelet men jobbar också hårt. Jag hoppas att det är något supportrarna kommer att uppskatta.

BILDER: Första dagen i himmelsblått

huvudpartners

officiella partners