Välkommen till Malmö FF, Sanna Kullberg!

Publicerad 12 december 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera den välmeriterade mittbacken Sanna Kullberg som ny spelare i föreningen!

Spelarfakta

Namn: Sanna Kullberg
Födelsedatum: 10 juli 1993
Tidigare klubbar: Vännäs AIK, Mariehems SK, Umeå Södra FF, Team TG, Umeå IK, KIF Örebro, Djurgårdens IF

Malmö FF förstärker truppen ytterligare inför säsongen i Elitettan 2024 och presenterar nu mittbacken Sanna Kullberg som nytt nyförvärv.

Det är en meriterad spelare med flera säsonger i Damallsvenskan bakom sig som ansluter till föreningen. Kullberg debuterade i Sveriges högsta serie för Umeå IK under säsongen 2020 och hade innan dess skaffat sig mångårig erfarenhet efter flera år i Elitettan med såväl Umeå Södra FF som Umeå IK.

Efter degraderingen med Umeå IK lämnade hon för KIF Örebro där det blev en säsong i Damallsvenskan efter att ha spelat varenda minut. Inför 2022 värvades hon av Djurgårdens IF och noterades för 43 tävlingsmatcher och två gjorda mål i Stockholmslaget, dessutom bar hon kaptensbindeln för laget under vårsäsongen.

Nu är Sanna Kullberg klar för MFF och vi hälsar henne välkommen till himmelsblått!

Daniel Andersson

– Vi är väldigt glada över att få hit en spelare av Sannas kaliber. Hon är en spelare med flera års erfarenhet från spel på högsta nivå och hon har stora ledaregenskaper som vi kommer att få nytta av. Till spelstilen är Sanna en snabb och spelande mittback som passar väl in i den fotboll vi vill spela.

Sanna Kullberg

– Jag tycker att MFF har lagt upp en spännande plan för damerna med en satsning som verkligen känns genuin. Föreningen storsatsar och vill så småningom vara bäst i Damallsvenskan. Det är en resa som jag tycker känns spännande att få vara en del av och jag är ivrigt över att få komma igång.

– Jag hoppas att jag kan bidra med rutin och ett högre tempo i och med att jag kommer från spel i Damallsvenskan. Förhoppningsvis kan jag komma in på träningarna och höja nivån, men jag vill även hjälpa andra spelare att ta plats och få fram sina kvaliteter.

huvudpartners

officiella partners