Välkommen till Malmö FF, Romain Gall!

Publicerad 18 juli 2018 i Nyheter

Vi är glada att presentera Romain Gall som ny spelare i Malmö FF! Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2022.

Den 23-årige offensive spelaren kommer senast från GIF Sundsvall, där han under året stått för sju mål och tre målgivande passningar på tretton allsvenska framträdanden. Romain Gall kom till Sundsvall från Nyköpings BIS inför säsongen 2017. Dessförinnan spelade han bland annat i MLS-laget Columbus Crew och i FC Lorients reservlag.

Romain Gall är född i Frankrike men har även amerikanskt medborgskap och medverkade regelbundet i USA:s ungdomslandslag. 2014 var han amerikanska U20-landslagets främsta målskytt.

Han gör sin första träning med MFF på fredag.

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF:

– Romain Gall har haft en stark och snabb utveckling i GIF Sundsvall. Han kan tillföra spännande egenskaper som vi kanske inte har i truppen sedan Mattias Svanberg lämnade. Det är en snabb spelare som är duktig en mot en och bra i djupled.

Romain Gall:

– MFF är Sveriges främsta klubb och ett bra steg för mig att ta för att fortsätta att utvecklas. Det är en stor klubb med höga ambitioner.–  Jag hoppas på att kunna bidra med kreativitet, hårt arbete och mål. Jag ska ge allt jag kan på planen.

huvudpartners

officiella partners