Välkommen till Malmö FF, Remy Reijnierse!

Publicerad 13 januari 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Remy Reijnierse som ny assisterande tränare i herrlaget på ett avtal som gäller till och med 2022.

Remy Reijnierse är 58 år gammal och föddes i Rhenen i Nederländerna. Redan innan han avslutade sin aktiva karriär som spelare började han sin tränargärning i VVV-Venlo och blev kvar i klubben i olika befattningar fram till 1998 när han skiftade till PSV Eindhoven för att bli akademichef.

Därifrån fortsatte karriären till Nederländernas fotbollsförbund där han arbetade med tränarutbildningar för UEFA Pro- och A-licens, parallellt med uppdrag som assisterande tränare i de holländska ungdomslandslagen.

Remy Reijnierse arbetade på förbundet i 15 år innan han gick vidare till att bli assisterande tränare till Jos Luhukay i VfL Stuttgart och senare i Sheffield Wednesday FC.

Remy Reijnierse börjar arbeta omgående och finns med när laget gör sin första träning ikväll.

Daniel Andersson, sportchef:

– I Remy får vi en allsidig och kompetent ledare som är duktig på att utveckla spelare. Han har en gedigen meritlista efter att ha arbetat i olika befattningar i fotbollsländer som Holland, England och Tyskland. Han har varit på hög nivå både inom senior- och ungdomsfotboll och har dessutom mångårig erfarenhet av att leda utbildningar i Nederländerna.

– Den samlade bilden vi har fått av Remy är väldigt bra. Hans tankar och idéer om fotboll stämmer väl överens med våra. Som person är han lugn och sansad och i vår stab kommer han att få en viktig roll med sin erfarenhet. Rekryteringen är gjord i samråd med Jon som känner honom från hans tid i Nederländerna.

Remy Reijnierse:

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om att komma hit. Malmö FF är en storklubb i Sverige och ett ansett namn i Europa, både idag och historiskt sett. De spelade Europacupfinal på den tiden det fortfarande hette så och jag minns även en match på 80-talet mot Ajax där Dennis Bergkamp gjorde Europadebut.

– Jag har haft många uppdrag som assisterande tränare genom åren och jag trivs i rollen. Det är ett varierande arbete mellan teori och praktik. Alla holländare är mer eller mindre präglade av sin offensiva syn på fotboll. Samtidigt har holländsk fotboll utvecklat och förbättrat defensiven de senaste åren. Jag ser fram emot att börja arbetet tillsammans med Jon och resten av staben.

huvudpartners

officiella partners