Välkommen till Malmö FF, Milos Milojevic!

Publicerad 07 januari 2022 i Herr,Nyheter

Vi är glada att presentera Milos Milojevic som ny huvudtränare för Malmö FF:s herrlag. Han ansluter till föreningen på ett tillsvidarekontrakt med start idag.

Den 39-årige serben kommer senast från uppdraget som huvudtränare för Hammarby IF. Under sitt halvår i Stockholm förbättrade han lagets resultat i Allsvenskan och var en straffsparksläggning mot FC Basel från att ta klubben till deras första europeiska gruppspel någonsin.

Han stiftade bekantskap med svensk fotboll redan 2017, när han efter fem år med tränaruppdrag på Island blev assisterande tränare i Mjällby AIF. Året därpå axlade han rollen som huvudtränare och förde laget från Division 1 till Superettan. Säsongen 2019 tog han nykomlingarna direkt till Allsvenskan och lämnade därefter Sverige när han blev hämtad som assisterande tränare till Röda Stjärnan.

Tillsammans med huvudtränare Dejan Stankovic nådde han stora framgångar både nationellt och internationellt. Laget vann det serbiska mästerskapet två år i rad och säsongen 20/21 blev de dessutom cupmästare och gick till sextondelsfinal i UEFA Europa League.

Malmö FF hälsar Milos varmt välkommen till föreningen!

Andreas Georgson, sportchef:

– Efter en gedigen process där vi tittat både nationellt och utanför Sverige, har vi hittat vår kandidat för att leda MFF:s herrlag. Han gillar höga förväntningar, lever efter en hög kravställning och vill vinna titlar. Samtidigt har han ett nyfiket tänk och vill hela tiden utvecklas och göra det tillsammans.

– Vi har haft en relation med honom sedan flera år tillbaka och känner honom väl. Det var tidigt tydligt för oss att han vill det här väldigt mycket och kommer att ta med sig en stor energi in i jobbet.

– Milos vill spela en fotboll som rimmar väl med vår idé. Att dominera matcherna och spela med hög intensitet både defensivt och offensivt. Men också utveckla lag och individer över tid. Tillsammans med hans personlighet fick det oss att vilja gå vidare med honom.

Milos Milojevic:

–  Jag är först och främst glad över att vara här för att jag delar klubbens ambition att alltid vilja vinna och slåss om titlar. Men också eftersom jag har en stark relation till föreningen. Min plan och dröm har varit att prestera fina resultat och ta mig till Malmö.

– Jag har jobbat hårt och kommer att fortsätta att göra det. Man känner ett ännu större ansvar för en klubb som man tagit till sig i hjärtat. Jag kommer att pusha mig själv och min omgivning till att nå en så hög nivå som möjligt.

– Jag vill inte sätta en stämpel på mig själv som vilken sorts tränare jag är, jag har influerats av alla ställen jag varit på. Men jag vill att vi spelar med aggressiv press, hög intensitet, kontrollerar bollen och har en bra balans mellan possession och direkt spel.

– MFF har varit väldigt framgångsrika de senaste tio åren. Det inspirerar mig men jag vill att vi ska dominera och vinna ännu mer. Jag tror på klubben, på spelarna och på mig själv. Jag tror att det här kommer att bli bra.

huvudpartners

officiella partners