Välkommen till Malmö FF, Matej Chalus

Publicerad 02 februari 2022 i Herr,Nyheter

MFF har gjort klart med den 24-årige försvararen Matej Chalus. Den tjeckiske mittbacken har över 50 U-landskamper och hans ledaregenskaper gjorde honom till lagkapten för U21-landslaget under fjolårets Europamästerskap. Matej ansluter till himmelsblått under träningslägret i Marbella.

Malmö FF välkomnar Matej Chalus till föreningen.

Malmö FF är glada att välkomna Matej Chalus till föreningen. Mittbacken kommer senast från spel i FC Slovan Liberec i den tjeckiska högstaligan. Där har han gjort sig känd för sin goda fysik och sitt fina passningsspel.

Matej Chalus föddes i den tjeckiska huvudstaden, den 2 februari, 1998. Fotbollskarriären inleddes i klassiska AC Sparta Prag men det var i ligakonkurrenten FK Pribram som den då 17-åriga mittbacken gjorde sitt första framträdande i den tjeckiska ligan.

Det stora genombrottet kom i FC Slovan Liberec där Matej Chalus också samlat på sig erfarenhet från spel i matcher i Europa League. Insatserna i Liberec och hans ledaregenskaper gjorde honom till lagkapten för Tjeckiens landslag i U21 EM 2021.

Kontraktet gäller till och med 2025.

Andreas Georgson, Sportchef

– I Matej får vi en kraftfull mittback som vi tror passar väldigt bra in i sättet vi vill spela både med och utan boll. Han är stark i duellspelet och har en fin variation i sitt offensiva spel. I MFF tror vi att han kan bidra till vårt lag direkt men även att han kan ta ytterligare kliv i sin utveckling.

Matej Chalus

– Jag är väldigt glad över att vara här och jag ser fram emot att kämpa för Malmö FF. Jag kommer ihåg när MFF slog ut Sparta Prag i kvalet till Champions League för ett antal år sedan. Vi var många i Tjeckien som fick upp ögonen för klubben då.

– Jag ser mig själv som stark i positionsspelet och som en ledare både på och utanför planen. Jag gillar inte att slå långbollar utan söker alltid fötterna på mina medspelare. Jag hoppas att både jag och Malmö har en framgångsrik tid framför oss. Jag har sett en hel del videoklipp från matcher här i Malmö och stämningen på läktaren är fantastisk. Det ska bli kul att få spela med det stödet i ryggen.

huvudpartners

officiella partners