Välkommen till Malmö FF, Malik Abubakari!

Publicerad 01 juli 2021 i Herr,Nyheter

Vi är glada att presentera Malik Abubakari som nyförvärv till föreningen. Den 21-årige anfallaren kommer senast från portugisiska Moreirense FC och har skrivit på ett kontrakt till och med 2025.

Malik Abubakari föddes den 10 maj 2000 i Ghanas huvudstad Accra. Han började spela ungdomsfotboll i Charity Stars innan den portugisiska klubben FC Vizela fick upp ögonen för anfallaren.

Efter ett år i Portugal skrev Malik Abubakari på ett professionellt kontrakt med Moreirense i den portugisiska högstaligan och har därefter varit utlånad till AD Fafe och senast Casa Pia AC. Totalt blev det 20 mål på 55 framträdanden under utlåningarna för anfallaren.

Malik Abubakari kommer att bära tröja nummer 17 och är spelklar den 15 juli.

Daniel Andersson, sportchef

– Det är en väldigt spännande spelare som både har gjort mål och assist i den portugisiska andraligan. Han är en bra bollmottagare, är snabb och också en duktig avslutare. Så han har många bra egenskaper och vi tror att han blir ett bra komplement till de anfallsspelarna vi har.

Malik Abubakari

– Det känns fantastiskt. Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Malmö FF, jag vet att det är en stor klubb och det märker jag nu när jag har kommit hit. Jag är här för att göra mål, men framför allt för att vara med och bidra till klubbens framgångar.

– Direkt när jag visste att Malmö FF var intresserade så ville jag hit. Det var ingen tvekan. Och nu tillhör jag MFF-familjen, det här är mitt nya hem.

huvudpartners

officiella partners