Välkommen till Malmö FF, Joseph Ceesay

Publicerad 11 juli 2022 i Herr,Nyheter

Joseph Ceesay blir vår tredje värvning den här sommaren. 24-åringen kommer senast från Lechia Gdánsk och har skrivit på ett 4,5-årskontrakt med Malmö FF.

Joseph Ceesay – MFF:s nya nummer 15.

SPELARFAKTA

Namn: Joseph Ceesay
Född: 3 juni 1998, Stockholm
Nationalitet: Sverige
Kontraktslängd: 2026-12-31
Tröjnummer: 15
Ansluter till föreningen: Ansluter till laget direkt. Spelklar från den 15 juli

KARRIÄR

TIDIGARE KLUBBAR

IF Brommapojkarna, Djurgårdens IF, IK Frej, Dalkurd FF, Helsingborgs IF, Lechia Gdánsk

33

matcher i polska högstaligan

9

mål i superettan

3

u19-landskamper

111

matcher på seniornivå

Joseph Ceesay skrev som 18-åring på sitt första seniorkontrakt med Djurgårdens IF efter att ha anslutit från Brommapojkarna. Efter en lyckad utlåning i Dalkurd skrev Ceesay sen på för Helsingborgs IF innan han värvades av Lechia Gdánsk. Under den nyss gångna säsongen har Joseph Ceesay figurerat regelbundet för den polska klubben och noterades för 22 matcher i seriespelet.

JOSEPH CEESAY

– Det känns otroligt bra att vara här. Det går inte att komma till en större klubb i Sverige än Malmö FF. Jag har märkt av på den lilla stunden som jag har varit här att det är en väldigt professionell förening med stora ambitioner.

– Mentaliteten i Malmö FF är att vinna, vilket är samma som min. Det gör att jag känner att jag passar in väldigt bra i den här miljön. Mitt mål med att komma hit är förstås att vinna titlar. Det är prioritet nummer ett.

ANDREAS GEORGSON

– Han är en spännande svensk spelare som jag tror gått under radarn för många hittills i sin karriär. Det som sticker ut direkt är hans snabbhet men han är skicklig både tekniskt och i beslutsfattandet.

– Joseph har haft en fin utveckling i Polen det senaste året och vi tror att han har goda förutsättningar till att fortsätta den utvecklingen här hos oss.

huvudpartners

officiella partners