Välkommen till Malmö FF, Jon Dahl Tomasson!

Publicerad 05 januari 2020 i Nyheter,Okategoriserad

Malmö FF är glada att presentera Jon Dahl Tomasson som ny huvudtränare för föreningens herrlag. Den 43-årige dansken tillträder sin tillsvidareanställning den 10 januari.

Jon Dahl Tomasson föddes den 29 augusti 1976 i Köpenhamn. Efter spelarkarriären gick han hela tränarutbildningen i Nederländerna förutom det sista Pro License-steget som genomfördes i Danmark. Han har tidigare varit ledare i tre holländska klubbar, assisterande tränare i Vitesse och huvudtränare i Excelsior och Roda JC. Sedan 2016 har han varit Åge Hareides närmaste man i ledarstaben för det danska fotbollslandslaget som kvalificerade sig för VM 2018 och EM 2020.

Som spelare flyttade Jon Dahl Tomasson som 18-åring till Nederländerna där han tog avstampet till en lång och framgångsrik spelarkarriär i Europas toppligor. På meritlistan utmärker sig bland annat seger i UEFA-cupen med Feyenoord och seger i Champions League och en italiensk ligatitel med AC Milan. Parallellt med spel i klubblagen var Jon Dahl Tomasson lagkapten och en viktig gestalt i det danska landslaget där det sammanlagt blev 52 mål på 112 landskamper.

Malmö FF hälsar Jon Dahl Tomasson varmt välkommen till föreningen!

Niclas Carlnén, vd:
– Rekryteringen av Jon Dahl Tomasson går väl i linje med de egenskaper vi letar efter enligt vår kravprofil. Som ledare har han förmåga att skapa en utvecklande miljö för spelare och stab. Han är engagerad och lyhörd samtidigt som han ställer höga krav. Dessutom är han en vinnare med stor internationell erfarenhet och stora ambitioner.

– Vi är nöjda med den goda dialogen med det danska fotbollsförbundet som har möjliggjort för Jon att lämna sin roll som assisterande förbundskapten för danska landslaget ett halvår i förtid.

Daniel Andersson, sportchef:
– Jon Dahl Tomasson är en hungrig tränare som drivs av att utveckla både spelet på planen och individerna runt omkring sig. Han har en modern syn på fotboll med influenser från flera av de länder han har spelat i som stämmer väl överens med vår grundfilosofi. Som spelare är han van vid att verka på hög europeisk nivå. Han har lärt sig mycket av de skickliga tränare han har spelat under och även av dem han som tränare har arbetat tillsammans med.

Jon Dahl Tomasson:
– Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF. Här finns en fantastisk historia och engagerade supportrar och man tävlar med FCK om att vara bäst i Norden. Jag och föreningen har haft bra samtal om klubbens filosofi och vilka förutsättningar och förväntningar som finns. Vi har samma bild av vad vi vill uppnå och hur vi ska arbeta för att fortsätta prestera och samtidigt utveckla Malmö FF.

– Min inställning är att ständigt vilja utvecklas och bli bättre för det är så man når framgångar. Jag gläder mig till att bidra till att Malmö FF tar nästa steg.

huvudpartners

officiella partners