Välkommen till Malmö FF, Ismael Diawara!

Publicerad 11 augusti 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF har gjort klart med målvakten Ismael Diawara som ansluter från Degerfors IF. Kontraktet gäller till och med 2022 med en option på ytterligare ett år.

Ismael Diawara, född 11 november 1994, har de tre senaste säsongerna vaktat målet i Degerfors IF och var en viktig pusselbit i laget som gick upp i Allsvenskan inför säsongen 2021.

Med start i moderklubben Rynninge IK har karriären tagit Diawara till BK Forward, Gjøvik-Lyn, Landskrona BoIS och Motala AIF innan han värvades av Degerfors år 2018.

Daniel Andersson, sportchef:

– Vi är glada över att ha knytit till oss Ismael. Han är en modig målvakt med bra reflexer som har gjort det väldigt bra i Allsvenskan i år. Det är en bra målvakt som vi dessutom ser en fin utvecklingspotential i.

Ismael Diawara:

– Det känns otroligt kul att vara här. Det har varit på gång ett tag och jag är glad och stolt över att ha skrivit på för Nordens största klubb. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya lagkamrater och få börja jobba med Jonnie Fedel och de övriga målvakterna.

– Jag är en reflexsnabb målvakt som gillar att vara aktiv och styra mina medspelare. Personligen hoppas jag att utvecklas som målvakt och människa, och det här känns som en väldigt bra miljö för det.  

huvudpartners

officiella partners