Välkommen till Malmö FF, Henrik Rydström!

Publicerad 17 november 2022 i Herr,Nyheter

Vi är glada att presentera Henrik Rydström som ny huvudtränare för Malmö FF:s herrlag. Han ansluter till föreningen på ett tillsvidarekontrakt från och med den 1 december.

Välkommen till Malmö FF, Henrik Rydström.

Henrik Rydström kommer närmast från uppdraget som huvudtränare i Kalmar FF där han varit under de två senaste säsongerna. Den gångna säsongen förde han KFF till en fjärdeplats i Allsvenskan, vilket var lagets bästa placering sedan 2008, då Kalmar FF vann ett historiskt första och sitt hittills enda SM-guld. Då med Henrik Rydström som lagkapten.

Det var också i Kalmar FF som Rydström slog igenom som spelare och kom att stanna resten av spelarkarriären. Redan som 23-åring, 1999, utsågs han till lagkapten och bindeln bar han ända fram till det att skorna lades på hyllan fjorton år senare.

Fotbollskarriären fortsatte i ny form som tränare och efter ett antal år i KFF:s akademi klev han 2016 in i tränarstaben i föreningens herrlag.

Sommaren 2018 tog han över huvudansvaret men lämnade för IK Sirius efter det att säsongen var avslutad. Med Rydström vid sidlinjen gick Uppsalalaget från ett lag som säkrat det allsvenska kontraktet i slutomgångarna, till en utmanare som länge var med i toppen av tabellen.

Malmö FF hälsar Henrik varmt välkommen till föreningen!

Daniel Andersson, sportdirektör

– Henrik har i båda sina tidigare huvudtränaruppdrag varit en vinnare sett till de sammanhang han där verkat i. Han har på ett starkt sätt utvecklat båda de klubbarna utifrån deras förutsättningar och fört dem framåt så väl prestationsmässigt som resultatmässigt.

Andreas Georgson, sportchef

– Henrik passar väldigt bra in på hur vi vill att MFF ska vara. En kaxig men ödmjuk vinnarskalle med stor hunger att bli bättre varje dag. Hans spelidé har utvecklats och Kalmars spel i år har varit en effektiv kombination av hotande fotboll och defensiv stabilitet som skapat resultat och stolthet bland spelare och supportrar. Vi kan inte vänta på att få komma igång med arbetet tillsammans inför säsongen 2023.

Henrik Rydström

– Det här ska bli så himla roligt. Jag ser stora möjligheter att nå resultat i den här miljön och med det här oerhört kompetenta teamet som redan finns här. Jag har givetvis koll på vad som har varit bra och vad som fungerat mindre bra för MFF under den här säsongen, men det får göras en större analys av det senare.

– Jag har varit här många gånger som motståndare och det man tänker på när man tänker på Malmö FF är kanske framför allt det trycket som supportrarna kan skapa här inne. Det räcker att MFF kommit in på offensiv planhalva för att man som motståndare känt sig nedtryckt och underlägsen, även fast man kanske inte varit det sett till målchanser och så vidare.

– Jag vill att vi spelar en fotboll som gör att trycket från supportrarna blir ännu större. För mig sitter fotboll mycket i huvudet och om att så tvivel hos motståndarna. Och i samspel med publiken ska vi verkligen göra det.

huvudpartners

officiella partners