Välkommen till Malmö FF, Felix Beijmo!

Publicerad 13 augusti 2019 i Nyheter

Malmö FF är glada att kunna välkomna Felix Beijmo till föreningen. Den 21-årige försvarsspelaren lånas in från tyska SV Werder Bremen i ett avtal som gäller året ut.

Felix Beijmo, född 31 januari 1998, började i tidig ålder i IF Brommapojkarna där han tog sig fram genom ungdomslagen innan han skiftade till Djurgårdens IF i mars 2017. I Djurgården tillbringade han en och en halv säsong och spelade sammanlagt 37 allsvenska matcher innan han skrev ett långtidskontrakt med SV Werder Bremen i tyska Bundesliga.

Med landskamper på U17-, U19- och U21-nivå för Sverige har han också samlat på sig internationell erfarenhet utanför klubbfotbollen.

Felix Beijmo är spelklar till söndagens hemmamatch mot Falkenbergs FF och är även tillgänglig i ett eventuellt play-off till UEFA Europa League.

Daniel Andersson, sportchef

– Felix är en duktig spelare med meriter från ungdomslandslagen som kommer att hjälpa oss under hösten. Han är stark, löpvillig och bra i det offensiva spelet. Det är en spelare som kan täcka hela kanten. Positionen till höger är ansträngd med tätt matchande och där blir Felix en välkommen förstärkning.

Felix Beijmo

– Det känns väldigt bra. Jag kommer till en förening som vill ge mig speltid samtidigt som jag vill ge tillbaka med fina prestationer. Jag har haft en bra dialog med sportchefen och tränaren och allt har känts rätt från första sekunden.

– Malmö FF är en framgångsrik och välskött förening, en av de största i Norden. Alltid bra resultat och spel i Europa. En vinnarförening med vinnarmentalitet, vilket stämmer överens med min karaktär.

huvudpartners

officiella partners