Välkommen till Malmö FF, Egzon Binaku!

Publicerad 20 december 2017 i Nyheter

Malmö FF är glada att kunna presentera Egzon Binaku som ny spelare i föreningen. Han ansluter på övergång från BK Häcken och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2021.

Den 22-årige ytterbacken Egzon Binaku blev uppflyttad till BK Häckens A-trupp 2014. Debuten i Allsvenskan kom året därpå och samma säsong gjorde han sitt första allsvenska mål i en match mot Malmö FF.

Efter en kort låneperiod i Ljungskile SK säsongen 2016 fick han sitt riktiga genombrott när han återvände till Hisingen inför årets seriespel. De fina insatserna i BK Häcken under vårsäsongen gav honom en plats i Sveriges U21-landslag till EM-slutspelet i Polen i somras.

Egzon Binaku har noterats för ett mål och två målgörande passningar på sina 43 allsvenska matcher. I Malmö FF kommer han att spela med nummer 3 på ryggen från det att han ansluter till klubben i samband med lagets första träning den 8 januari.

Daniel Andersson, sportchef
– Egzon Binaku är en modern ytterback. Han är snabb, löpstark, har bra inläggsfot och är duktig en-mot-en, både offensivt och defensivt. Han gjorde en fin säsong i BK Häcken i år och vi tror att vi kan hjälpa honom att utvecklas ännu mer i Malmö FF.

Egzon Binaku
– Jag har utvecklats under året och blivit mer komplett både offensivt och defensivt. Särskilt mina offensiva egenskaper tror jag kommer att passa bra i Malmö FF. Den absolut viktigaste anledningen till att jag ville hit är titlar. Om man vill vinna titlar är det här man ska vara.

huvudpartners

officiella partners