Välkommen till Malmö FF, Antonio Colak!

Publicerad 06 mars 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF är glada att välkomna den kroatiske anfallaren Antonio Colak till föreningen. Den landslagsmeriterade 27-åringen ansluter på ett säsongslångt lån.

Antonio Colak kommer att spela i nummer 9 kommande säsong i Malmö FF.-

Antonio Colak, född den 17 september 1993 i Ludwigsburg i Tyskland, debuterade för FC Nürnberg i tyska Bundesliga som 20-åring. Säsongen 2014/15 gick han på lån till polska Lechia Gdansk där han svarade för tio mål.

Han värvades tillbaka till Bundesliga av TSG Hoffenheim och har sedan dess även representerat FC Kaiserslautern, SV Darmstadt 98 och FC Ingolstadt 04. Totalt är han noterad för 28 ligamatcher och fyra mål i Bundesliga.

I början av 2018 lånades Colak ut till kroatiska HNK Rijeka och senare blev övergången permanent. I Rijeka blev han cupmästare och delad skytteligavinnare med 20 mål och värvades därefter i höstas till grekiska PAOK FC. I Thessaloniki-klubben har han spelat tio ligamatcher och gjort fem framträdanden i gruppspelet i UEFA Europa League.

Antonio Colak landslagsdebuterade för Kroatien i UEFA Nations League i november förra året och har även flertalet landskamper i bagaget på ungdomsnivå.

Antonio Colak kommer att bära tröja nummer 9 i Malmö FF kommande säsong.

Daniel Andersson, sportchef:

– Antonio Colak är en erfaren spelare med meriter från Tyskland, Kroatien och nu senast Grekland. Han är en allsidig forward och en bra bollmottagare med ett starkt huvudspel. Framför allt är han bra inne i boxen och på att ta sig till målchanser.

– Han var väldigt intresserad av att komma hit, sedan har det varit en process att få affären i hamn. Vi är glada över att allting är klart och nu kan vi blicka framåt mot säsongen.

Antonio Colak:

– Jag är jätteglad över att vara här i Malmö. Malmö FF är en stor klubb som är välkänd ute i Europa och med stora ambitioner, precis som jag har. Jag ser fram emot att komma igång och lära känna spelarna, coachen och klubben, förhoppningsvis även supportrarna inom kort.

– Jag är en typisk nummer nio som gillar att arbeta hårt för laget. Vi ska göra allt för att vinna ligan den här säsongen och jag hoppas kunna bidra med mål och assist. Jag kommer att ge allt för klubben varje dag.

huvudpartners

officiella partners