Välkommen till Malmö FF, Amanda Kander!

Publicerad 16 december 2020 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att meddela att Amanda Kander har skrivit på för spel i föreningen till 2021. Den 25-åriga mittfältaren kommer från tre års spel i landets högsta serie OBOS Damallsvenskan där hon senast representerade Djurgårdens IF.

Amanda Kander, född 24 april 1995 i Lund, började spela fotboll i Lunds BOIS och därefter har karriären fortsatt i Lunds BK, Borgeby FK, LB07 och Djurgårdens IF. I de två sistnämnda klubbarna noterades hon för 56 matcher i OBOS Damallsvenskan.

Hon har även hunnit med ett år av fotboll och studier på Lindsey Wilson College i Kentucky i USA.

Amanda Kander:

– Malmö FF är inne på en spännande resa och med klubbens ambitioner känns det väldigt roligt att komma hit. Jag kommer till en fantastisk klubb och ett duktigt lag med en bra träningsmiljö. Det går inte att förneka att det är ett stort kliv från Allsvenskan till division 3, men det är inte det som lockar mig hit.

Daniel Andersson, sportchef:

– Det är jättekul att vi har en sådan attraktionskraft att vi kan locka till oss så erfarna och duktiga spelare som Amanda. Fastän vi håller till på en låg nivå i seriesystemet är Amanda hungrig och ivrig att hjälpa oss klättra vidare uppåt.

– Hon har mestadels spelat som central mittfältare och det är troligen där vi får se henne allra mest. Hon är en allsidig spelare med uppoffrande spelstil som alltid arbetar hårt för laget. Amanda kommer utan tvekan att bli en viktig tillgång för oss.

FÖRSTA INTERVJUN

Meriterade nyförvärvet Amanda Kander berättar om flytten till MFF.

huvudpartners

officiella partners