Välkommen hem, Pontus Jansson!

Publicerad 14 april 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF och den 32-årige mittbacken Pontus Jansson är överens om ett kontrakt som sträcker sig över 2027.

Pontus Janssons nära relation till Malmö FF inleddes i de tidiga tonåren som supporter på Malmö Stadions norra läktare. Som 15-årig anfallare började han också bära den himmelsblå tröjan på planen, efter att ha lämnat moderklubben Arlövs BI för spel i MFF.

Vid 17 års ålder skrev han sitt första A-lagskontrakt med Malmö FF och den 14 september 2009 skedde den allsvenska debuten då han i den 78:e minuten bytte av Edward Ofere i en 2–1-seger mot Djurgården på Stockholms Stadion. Våren 2010 skolades han om till mittback och var samma år bidragande till Malmö FF:s 16:e SM-guld på herrsidan.

Efter sammanlagt 128 tävlingsmatcher, sju mål och ytterligare ett SM-guld flyttade Pontus Jansson sommaren 2014 till italienska Torino FC.

Där inledde han en framgångsrik utlandskarriär som utöver spel i Serie A också förde honom till Leeds United och närmast Brentford FC. Under sin tid i Brentford blev han historisk när han som lagkapten var med och förde upp klubben i Premier League för första gången. Så sent som för två veckor sedan nickade han in 1–0 till Brentford i en Premier League-match hemma mot Brighton, vilket markerade hans 14:e mål på 238 ligamatcher utomlands.

På landslagsnivå har Pontus Jansson gjort 27 A-landskamper – tre av dem som lagkapten.

Även om Pontus Jansson de senaste nio åren inte tillhört vårt A-lag har han fortsatt varit en del av Malmö FF. Som supporter har han stöttat MFF på plats och setts på allt från Eleda Stadions norra läktare till Stamford Bridge i London och Stadsparksvallen i Jönköping. I maj 2022 var han en av de runt 6 000 MFF:arna på Tele2 Arena som lyfte laget till seger i cupfinalen mot Hammarby.

Pontus Jansson återvänder till Malmö FF på fri transfer i början av juli och registreras för spel från och med 20 juli då transferfönstret öppnar. Han kommer att bära tröjan med nummer 18 på ryggen. Vi är glada över att en lång väntan är över och hälsar Pontus varmt välkommen hem till Malmö FF!

Daniel Andersson

– Pontus Jansson är en väldigt speciell elitfotbollsspelare, inte bara på nationell nivå utan även internationellt. Ponne är supportern som brinner för sin förening men som också tagit sig till fotbollens allra största sammanhang, som VM och senast två år som lagkapten för ett välpresterande lag i Premier League.

– Att få hem en spelare som för bara några veckor sedan gjorde mål i Premier League och som burit på en intensiv passion för Malmö FF i stort sett hela sitt liv, är så klart oerhört speciellt. Vi ser fram emot att i sommar kunna stärka truppen ytterligare med Pontus kunnande, professionalitet och erfarenhet från allra högsta nivå.

Pontus Jansson

– Över 3 200 dagar har gått sedan min senaste match för Malmö FF. 3 200 dagar av väntan på att en dag få uppleva det jag nu ska få göra igen. Jag flyttade ut i Europa som en ung pojke med stora drömmar men som aldrig hade sett världen. Nio år senare kommer jag hem med fru, två barn och massor av erfarenheter jag vill förvalta i Malmö FF.

– Jag har under mina år utomlands alltid tänkt på att den här dagen skulle komma, när jag återigen skulle bli klar för Malmö FF. När den nu väl är här finns det ingen lyckligare än jag. Jag vill tacka för allt stöd och all kärlek jag fått genom åren och det enda jag kan göra är att nu betala tillbaka på planen.

– Jag kommer inte hem för någonting annat än att ta MFF mot nya segrar, det kan jag garantera. Så med full motivation och längtan så hoppas jag att vi ses på Stadion om några månader. Till dess, stötta som ni alltid har gjort!

Från Malmö UT i VÄRLDEN OCH HEM IGEN

huvudpartners

officiella partners