Välkommen hem, Isaac Kiese Thelin!

Publicerad 16 mars 2022 i Herr,Nyheter

Vi är glada att kunna meddela att Isaac Kiese Thelin återvänder till Malmö FF. Den 29-årige anfallaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med föreningen.

Isaac Kiese Thelin kommer senast från emiratiska Baniyas och ansluter till Malmö FF på en fri övergång. Det är den tredje gången vi har glädjen att kunna välkomna honom till föreningen.

Sommaren 2014 drog han för första gången på sig den himmelsblå tröjan och det blev en omedelbar succé. Han var med och förde laget till SM-guld och klubbens historiska första gruppspel i UEFA Champions League.

Flyttlasset gick därefter till FC Girondins de Bordeaux och sedermera RSC Anderlecht, varifrån han lånades ut till Malmö FF inför säsongen 2020. Under den allsvenska säsongen stod han för 14 fullträffar, bland annat en i hemmamatchen mot IK Sirius när MFF återigen blev svenska mästare. Så här långt har han totalt gjort 24 mål och stått för 7 målgivande passningar på 60 matcher i MFF.

Nu påbörjas ett nytt kapitel. Isaac Kiese Thelin har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2025. Han kommer att spela med tröja nummer 9 och ansluter till laget omedelbart.

Välkommen hem, Isaac!

Andreas Georgson, sportchef:

– Det känns otroligt bra att få hem Isaac till Malmö igen. Han kommer att tillföra matchvinnande spetsegenskaper i sin forwardsroll, göra laget bättre i alla spelets faser och bidra med viktiga ledaregenskaper för oss de närmsta åren.

– Det som stuckit ut under våra samtal har varit hans passion att återigen vara med och se till så att vi aldrig stannar upp och blir nöjda, utan att vi hela tiden jobbar hårt för att bli bättre.

Isaac Kiese Thelin:

– Det är tredje gången jag kommer hit och det är en fantastisk känsla. Det känns som att man kommit hem. Det passar mig perfekt just nu. Jag är i mina bästa år och vill hjälpa klubben att dominera ännu mer.

– Sedan senast har jag blivit något år äldre och ser mig själv som en av ledarna som ska ansvara för att ta oss framåt. Det var också ett lite osäkert läge förra gången. Jag trivdes superbra under året och det var tråkigt att lämna. Nu har jag skrivit på ett långt kontrakt och är här mentalt på ett annat sätt.

– Förra gången var det inga supportrar på läktarna på grund av corona. Jag har saknat det här trycket. Att gå ut på ett fullsatt Stadion för att vinna titlar.

huvudpartners

officiella partners