Välkommen hem, Dennis Hadzikadunic!

Publicerad 11 mars 2022 i Herr,Nyheter

Dennis Hadzikadunic återvänder till Malmö FF på ett lån som sträcker sig året ut.

Dennis Hadzikadunic kom första gången till Malmö FF från BK Olympic i samband med att han började årskurs åtta på fotbollsakademin på Eleda Stadion. Han visade ambition och målmedvetenhet i både skolbänken och på fotbollsplanen. 2016 hann han både A-lagsdebutera och skriva på ett lärlingskontrakt, vilket omvandlades till A-lagskontrakt året därpå.

Efter en handfull inhopp under guldåret 2017 lånades han ut till Trelleborgs FF inför säsongen 2018 för att få mer regelbunden speltid. Efter bara tio allsvenska matcher med TFF väcktes utländskt intresse och under sommaren flyttade han till FK Rostov.

Under sin tid i Ryssland har han gjort 69 matcher och etablerat sig i Bosnien och Hercegovinas landslag.

Den 23-årige mittbacken hämtas nu hem från FK Rostov på ett säsongslångt lån. Han kommer att bära tröja nummer 21 och ansluter till laget omedelbart.

Andreas Georgson:

– Jag var med när vi rekryterade Dennis till vår ungdomsverksamhet. Redan då var han en målmedveten och talangfull kille, så hans framgångar utomlands förvånar mig inte.

– Vi har hållit kontakten med Dennis under åren och det känns bra att vi har kunnat hämta hem honom nu. Främst för att kunna hjälpa honom personligen under de här osäkra omständigheterna men givetvis också för att vi förstärker truppen med en skicklig spelare.

– Han är en fysisk och snabb mittback som är trygg med bollen och väldigt stark i duellspelet. Under de senaste åren har han tagit en ordinarie plats i det bosniska landslaget och skaffat sig europeisk rutin, vilket jag är säker på kommer att bidra lite extra under Europaspelet.

Dennis Hadzikadunic:

– Varje gång jag landar och tar tåget över bron är det en obeskrivlig känsla. Malmö är min stad. Jag älskar Malmö och Malmö FF. Det är laget som fostrat mig.

– Det har varit lärorikt att känna på nivån utomlands. Den lärdomen tar jag med mig vart jag än går. Jag hoppas att kunna bidra till att vi vinner mästerskap och tar oss ut i Europa.

Fotnot: Peter Gwargis lånar ut nummer 21 under sin låneperiod.

huvudpartners

officiella partners