Valfridsson inför matchen mot Sundsvalls DFF

Publicerad 17 maj 2024 i Dam,Nyheter

Efter täta matcher har spelarna fått en hel träningsvecka inför lördagens match på Eleda Stadion. Jonas Valfridsson går igenom veckan som varit, skillnaden att spela på Eleda och truppläget.

Jonas Valfridsson

MATCHFAKTA

Malmö FF – Sundsvalls DFF
Lördag 18 maj 13:00
Eleda Stadion

Biljetter till matchen köper ni här.
Matchen sänds på Expressen.

JONAS VALFRIDSSON OM…

…att få en hel träningsvecka mellan matcherna.
– Det var skönt att kunna ha lite riktiga träningar. Tisdagsträningen var en fantastisk träning med massa energi och vi kunde jobba på detaljer. Sen fick vi ut en del taktiskt på träningen i torsdags så det känns som vi har kunnat ta steg i lite lugnare tempo den här veckan. Vi har kunnat skapa en djupare förståelse för det vi vill göra. 

…matchbilden han förväntar sig.
– Det blir nog en match där vi kommer få kontrollera bollen mycket och styra med boll. Jag tror det är upp till oss att försöka bryta ned dem. Vi måste förstå att vi kommer behöva duellera väldigt mycket. Det är ett lag som försvarar ganska bra och ligger lite lägre. De har kanske inte så mycket boll i sina matcher, men de försvarar hårt och då gäller det att vinna den typen av situationer. 

…att spela på Eleda Stadion jämfört med Malmö Stadion.
– Det blir intimare på Eleda. För även om vi inte fyller stadion, som herrarna gör, så den publiken som är där kommer närmare än inne på Malmö Stadion, där är det löparbanor och lite sådant. Man känner ett ökat stöd som spelare på Eleda för de kommer närmare. Sen är det en fantastisk gräsmatta och den typen av fotboll vi vill spela är lättare att göra där än på många andra ställen. 

…truppläget inför matchen:
– Det ser bra ut, vi har en situation där alla är tillgängliga förutom de som är långtidsskadade (Elin Björklund, Julia Cavander, Stella Malmros, Lovisa Wifvesson). Sen har Anna Welin varit borta ett tag och Petronella Winblad missar matchen på grund av en stukad fot. Sen är både Malin Gunnarsson och Rebecka Holm tillbaka från sjukdom. 

PUBLIKINFORMATION

Väskförbud gäller
Till följd av beslut från Polismyndigheten är det förbjudet att ta in väskor eller påsar på matchen. Förbudet gäller oavsett storlek eller material. Undantag får göras av medicinska skäl, samt för dig som har behov av skötväska för små barn. Dessa väskor kommer att kontrolleras noggrant vid inpassering och får inte innehålla annat än det nödvändiga.

Det finns inte några förvaringsmöjligheter för väskor på Malmö Stadion.

Insläpp
Entréerna öppnar 12.00.

Förfest med MFF Support
Från 12:00 är det förfest med MFF Support på ståplatstorget med DJ där alla med biljett har möjlighet att ladda upp inför matchen.

Kiosker och servering
Erics restaurang öppnar 11.30 och serverar korv. Det kommer även finnas våfflor med tillbehör.

Supporterhuset är på plats som vanligt och grillar korv vid det nordvästra hörnet utanför ingång 7.

För de yngre
Från 11:30 finns det en hoppborg och ansiktsmålning utanför Erics restaurang. Ansiktsmålning och aktivitetsbord kommer även finnas på läktarplats senare.

MFF Shopen
Butiken på Eleda Stadion har öppet som vanligt mellan 11:00–15:00.

huvudpartners

officiella partners