Ute ur Youth League trots seger

Publicerad 25 oktober 2023 i Nyheter,Ungdom

En stark bortainsats och vinst med 2-1 i Helsingfors räckte inte hela vägen. MFF är ute ur UEFA Youth League med totalt 3-5 i dubbelmötet mot HJK.

Nyckelhändelser

1′ Avspark i ett kylslaget och snöigt Helsingfors.

18′ MÅL! Malmö FF tar ledningen när Alexandru Ghita stöter in ett inspel från höger.

21′ Mycket nära att MFF utökar när Ghita provar skott som blockas ut till hörna.

24′ MÅL! Shamoun nickskarvar en boll till Ghita som gör sitt och MFF:s andra mål för kvällen!

25′ HJK med deras första avslut. Skottet går utanför.

35′ Marcus Pettersson med första räddningen när han plockar en nick mot mål.

63′ MFF mycket nära att kvittera dubbelmötet när Alexandru Ghita nickar i ribban.

69′ Marcus Pettersson räddar ett lågt pressat skott.

71′ Hemmalaget reducerar när ett inlägg når fram till en anfallare som slår till på volley från nära håll.

85′ MFF tilldöms straff när Zendelovski rivs ner. Tyvärr räddar målvakten Loukilis straffspark.

88′ Makolli avlossar ett hårt skott som går ovanför ribban.

91′ Dubbelchans för Zendelovski och Loukili från nära håll men skotten blockeras.

MAX WESTERBERG EFTER MATCHEN

– Stor besvikelse över att vi är utslagna över de här två mötena. Men jag kan inte låta bli att känna stolthet över den prestation vi gör i dag för det är så nära perfekt man kan komma i en bortamatch i Europa. Just idag kan vi inte göra mer än så egentligen.

– Spelarna var nedslagna. De känner en oerhörd stolthet över att spela i MFF. Med det kommer också en viss press. I den här stunden ger det sig uttryck i att det är en stor besvikelse över att vi inte lyckas vinna det här.

– Den viktigaste erfarenheten är väl att man inte vinner några dubbelmöten i den första omgången men tyvärr kan man förlora dem där. 4-1 blev övermäktigt. Det kommer ner till alla små detaljer som sker i Malmö. Det är den konkreta fotbollserfarenheten vi tar med oss.