Ute i Europa – Markus Rosenberg

Publicerad 07 oktober 2010

I serien ut i Europa, fick vi följa våra före detta MFF spelares äventyr ute i Europa. Vi gör nu under hösten och vintern nedslag hos våra killar igen och ser hur starten varit på säsongen 2010-2011. Först ut denna gång är färska Spanienproffset Markus Rosenberg.

Markus till att börja med grattis till ett nytt kontrakt med Racing Club Santander.
Tack så mycket!

Hur har den första tiden i Spanien och Racing Santander varit?
Den har varit bra, även om allt gick väldigt fort den sista dagen av transferfönstret. Jag blev ju klar för Racing den sista dagen innan transferfönstret stängde så det blev att snabbt plocka ihop sina grejor och åka till Spanien.

Vad man förstod på tidningarna här hemma så var det många klubbar som var intresserade av dig.
Ja det var en hel del, men sen skall man veta att det blir väldigt mycket rykte i den här branschen och ju närmare man kommer slutdatum av transferfönstret ju fler klubbar ryktas det om. Men visst hade jag ett antal klubbar som hörde av sig.

Det såg länge ut som du skulle stanna i Bremen, var det ett alternativ? Du sköt ju klubben vidare i Champions League med ett fantastiskt mål mot Sampdoria.
Ja tack, det målet kändes helt okej, jag hade väl också mer och mer börjat fundera på att stanna det sista året i Bremen. Men sen fick jag chansen när Racing Santander hörde av sig och då tvekade jag aldrig.

Hur länge stannar du i Santander?
Som det blev nu så kommer jag att vara utlånad från Werder Bremen under säsongen 2010/2011. Jag förlängde samtidigt mitt kontrakt med Bremen i ytterliggare två år så jag har ett år kvar på kontraktet efter året här nere.

Hur har tankarna gått den sista tiden, du fick ju väldigt lite spel tid hos Bremen de sista månaderna?
Ja det stämmer och jag kände att jag ville röra på mig. Spanien har alltid varit lite av ett drömland att få komma till så det känns självklart jättebra. Sen får vi se hur det går här nere under detta året. Men det viktigaste just nu är att jag får speltid.

Vad är skillnaden på Spanien och Tyskland om man tittar på både på och utanför planen?
Allt! I Tyskland är det ordning och reda på allt från hur vi skall spela, äta och träna. Även praktiska grejor utanför planen. Här i Spanien har man en lite annan attityd till det mesta, men jag börjar komma in i det och känns som jag och familjen kommer att trivas utmärkt här nere. Rent fotbollsmässigt kommer jag att få en mycket friare roll än den jag hade i Tyskland vilket känns väldigt spännande.

Hur har starten varit för dig? Vi har kunnat läsa i tidningarna att du blev utvisad i senaste matchen. Är det en tuffare Markus Rosenberg vi får se i La Liga?
Ha, ha, nej jag kommer säkert spela det spelet jag kan och anpassa mig efter hur tränaren vill att jag ska spela. Men det stämmer att jag fick två gula kort i senaste omgången så det är väl bara att gilla läget. Annars tycker jag att det gått bra, en del träffar i målramen som jag önskat gått in men det är bara att jobba på. Vi har ju haft en ganska tuff start med många av topplagen i början på säsongen där vi har förlorat mot Barcelona, Villareal och Valencia spelat oavgjort mot Sevilla samt vinst mot Zaragoza.

Landslaget har i dagarna samling inför matchen mot Holland, har du pratat något med landslagsledningen?
Jag hade ett snack med Erik Hamrén i vintras och vi pratade lite om min situation i klubben och landslaget. Men just nu har jag inte hört något. Men självklart vill man alltid spela för sitt land.

Till sist Markus, har du hunnit följa Malmö FF något?
Ja det har jag så klart, även om jag haft mycket med flytten till Spanien så följer jag Malmö. Det ser verkligen bra ut, så jag håller tummarna att det skall gå hela vägen.

Stort tack för pratstunden Markus och lycka till.

AV: OLA GÄLLSTAD