Uppdatering gällande spelare med lärlingskontrakt

Publicerad 25 november 2019 i Nyheter

Malmö FF förlänger med målvakten Mathias Nilsson. Samtidigt lämnar Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz och Jakob Tånnander MFF vid årsskiftet när deras lärlingskontrakt löper ut.

Laorent Shabani, Felix Konstandeliasz, Jakob Tånnander och Mathias Nilsson

Mathias Nilsson

Malmö FF förlänger kontraktet med målvakten Mathias Nilsson, vars lärlingskontrakt nu gäller över säsongen 2020.

Daniel Andersson, sportchef: ”Han har varit utlånad till Eskilsminne under året och sedan agerat tredjemålvakt här hos oss. Mathias är en lovande målvakt som har tagit steg i sin utveckling och nu förlänger vi kontraktet med ett år.”

Laorent Shabani

Laorent Shabani är en egen produkt som fick lärlingskontrakt sommaren 2017. Han gjorde A-lagsdebut på försäsongen 2018 och är albansk U21-landslagsman.

Daniel Andersson: ”Laorent har varit lojal mot Malmö FF och tränat bra den här säsongen. I den tuffa konkurrensen har vi tyvärr inte kunnat erbjuda honom mer chanser till speltid, vilket är tråkigt. Förhoppningsvis kan han få chansen att utvecklas i en annan miljö.”

Felix Konstandeliasz

Felix Konstandeliasz kom som tolvåring från Dalby GIF och gjorde A-lagsdebut för Malmö FF mot Djurgårdens IF i april 2018. Han har under säsongen varit utlånad till Mjällby AIF.

Daniel Andersson: ”Vi lånade ut honom till Mjällby där han fortsatte utvecklas, men inte i den graden som vi tycker är tillräcklig. Han har flera verktyg för att bli en bra spelare och vi hoppas att han kan hitta rätt i en ny klubb.”

Jakob Tånnander

Jakob Tånnander gjorde sin första A-lagsmatch redan som 13-åring i moderklubben Dalby GIF. Han kom till MFF 2015 och var med i truppen som spelade UEFA Youth League mot Real Madrid.

Daniel Andersson: ”Jakob har tagit kliv i sin utveckling, men i den tuffa konkurrensen med våra andra målvakter känner vi att det bästa är att vi går skilda vägar.”

Malmö FF tackar spelarna för deras insatser i den himmelsblå tröjan och önskar samtliga lycka till i sina fortsätta karriärer!

huvudpartners

officiella partners