Uddamålsseger mot IFK Norrköping

Publicerad 29 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Isaac Kiese Thelin blev stor matchhjälte när han i den 60 minuten gjorde 1–0 för Malmö FF. Ett resultat som skulle stå sig matchen ut.

Isaac Kiese Thelin jublar efter sitt 0-1 mål under fotbollsmatchen mot IFK Norrköping.

nyckelhändelser

1′ Avspark på Platinumcars arena i Norrköping!

2′ Isaac Kiese Thelin läser en hemåtpassning från en Norrköpingsförsvarare och hittar fötterna på Stefano Vecchia som testar avslut från distans. Fin räddning från målvakten som hinner ner till den bortre stolpen.

24′ Ny bollvinst högt upp i spelplanen och åter får Stefano Vecchia chansen från distans. Norrköpings målvakt räddar.

34′ Vecchia och Nanasi väggar sig in i straffområdet och den sistnämnda får läget men stolpen stoppar ett himmelsblått ledningsmål.

43’ Johan Dahlin avvärjer skickligt en frispark ut till hörna.

55′ Sebastian Nanasi med en fin auktion när han flyter genom hemmalagets försvar. Återigen en fin räddning från Norrköpings målvakt.

56′ Johan Dahlin gör en ny fin räddning när han styr undan ett avslut från distans.

60′ MÅL! Sergio Peña med en högklassig djupledsboll till Taha Ali som på ett tillslag lägger upp bollen för Isaac Kiese Thelin som placerar in bollen i mål.

90+6′ Slut! Malmö FF vinner med uddamålet i Norrköping.

Henrik rydström efter matchen

– Nöjd med att vi kan vinna den här matchen. Vi visste vad som stod på spel på förhand, vi visste att om vi ska vinna SM-guld så måste vi vinna den här matchen. Norrköping är ett lag som visserligen haft resultat mot sig den senaste tiden men som är bra fysiskt och spelar dessutom bra. Jag tycker de sätter tonen den första halvleken som vi förväntat oss, de spelar mycket inspirerat. Jag tycker att vi defensivt hanterar det okej, men offensivt pressar de oss hårt och aggressivt då gömde vi oss lite och var inte så spelbara som vi behövde vara den första halvleken.

– Det tycker jag blev bättre den andra halvleken, vi gör målet och kopplar ett rätt bra grepp om det. Men sedan lever det och det finns vissa kontringar som vi måste hantera. Men jag tycker att vi försvarar oss bra och lyckas hålla de borta från klara målchanser. Jag brukar säga att vi behöver vara tillräckligt bra och idag var vi tillräckligt bra för att vinna mot ett bra och jobbigt Norrköping. 

mål

IFK Norrköping: –
Malmö FF: Isaac Kiese Thelin (60′)

varningar

IFK Norrköping: Daniel Heid (26′), Anton Eriksson (67′), Arnor Traustason (70′)
Malmö FF:

laguppställning

Johan Dahlin
Pontus Jansson, Derek Cornelius, Martin Olsson
Taha Ali (Jörgensen 90+5′), Sergio Peña (Lewicki 88′), Otto Rosengren (Berg Johnsen 74′), Gabriel Busanello
Sebastian Nanasi, Isaac Kiese Thelin, Stefano Vecchia (Rieks 74′)

Ersättare: Ismael Diawara, Niklas Moisander, Jonas Knudsen, Mahame Siby, Adrian Skogmar, Lasse Berg Johnsen (74′), Sören Rieks (74′), Sebastian Jörgensen, Oscar Lewicki (88′)

huvudpartners

officiella partners