Uddamålsförlust i allsvenska återstarten

Publicerad 10 september 2020 i Herr,Nyheter

Första matchen efter speluppehållet slutade med en 3-2-förlust på Behrn Arena i Örebro.

Hemmalaget Örebro SK tvingades till ett tidigt byte på Martin Broberg. In kom David Seger och efter knappa minuten skickade inhopparen in ledningsmålet. Det hann emellertid endast gå fem minuter innan Jo Inge Berget kvitterade i den 14:e minuten. Målet föregicks av ett danskt samarbete, ett långt inkast från Jonas Knudsen till Sören Rieks som sedan hittade sin norska lagkamrat i bortre delen av straffområdet. Berget gjorde inget misstag utan vände bort en försvarare och placerade fint in kvitteringen med vänstern.

Efter 23 minuter återtog Örebro SK ledningen efter slarv i MFF:s uppspelsfas. Bollen nådde Nahir Besara som sköt via en täckande spelare och riktningsförändringen ställde Marko Johansson i MFF-målet.

Isaac Kiese Thelin fick ingen utdelning i Örebro på torsdagskvällen.

I den 48:e minuten tilldelades Örebro en straff av domare Victor Wolf efter en situation mellan Erdal Rakip och Denniz Hümmet. Besara slog straffen till höger om Johansson som hade fingerspetsarna på bollen, men utan att kunna parera det hårda skottet tillräckligt väl.

MFF fick vittring efter en fin reducering av Adi Nalic i den 90:e minuten. På den fem minuter långa tilläggstiden dök ett par rejäla chanser upp i Örebros straffområde, men inget av lägena konverterades till ett kvitteringsmål. Den andra allsvenska förlusten för säsongen var därmed ett faktum och vi får sikta in oss på revansch i kommande omgång hemma mot AIK på söndag.

MÅL

Örebro SK: Seger (9′), Besara (23′, 48′)
Malmö FF: Berget (14′), Nalic (90)

VARNINGAR

Örebro SK: Almebäck (43′), Granlund (79′), Wright (84′)
Malmö FF: Berget (74′)

Jon Dahl Tomasson efter matchen:

– Det är länge sedan vi förlorade en match och alla lag förlorar matcher. Men när vi gör stora individuella misstag gör vi det lättare för motståndaren att vinna. Örebro var skarpa och straffade oss för våra misstag.

– Jag tycker att laget kommer tillbaka bättre mot slutet. Vi skapar flera stora chanser som vi borde ha satt och bollen balanserade på mållinjen ett par gånger. Så det var inte ett rättvist resultat om man tittar på antalet chanser.

Laguppställning

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Anders Christiansen (21′ Rakip), Oscar Lewicki
Jo Inge Berget, Ola Toivonen (67′ Nalic), Sören Rieks (67′ Sarr)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Johan Dahlin, Adi Nalic, Marcus Antonsson, Behrang Safari, Amin Sarr, Erdal Rakip, Amel Mujanic

huvudpartners

officiella partners