U21 möter Öster hemma

Publicerad 04 augusti 2009

Med avspark tisdag eftermiddag 17.00 möter MFF:s U21-lag Östers. I startelvan återfinns bland andra Ivo Pekalski och Jimmy Durmaz på mittfältet samt Guillermo Molins – på topp.

Malmö FF U21 – Östers IF U21

Tisdag 4 augusti 17.00
Stadionområdet plan 5 alternativt Malmö Stadion

MFF:s laguppställning:

Dusan Melichárek

Tobias Malm, Nenad Stojadinovic, Patrik Karlsson, Pelle Holm

Ivo Pekalski, Skerdilaid Gashi

Muamet Asanovski, Alex Nilsson, Jimmy Durmaz

Guillermo Molins

Ersättare: Dejan Garaca(mv), Jetmir Useinovski, Dardan Rexhepi, Robin Simovic, Emil Kadhum .

Nästan fyra veckor har hunnit förflyta sedan förra U21-matchen – Mjällby borta, seger med 4-0 – och med dem bland annat en del förändringar i A-truppen. När så Leif Engqvist nominerar matchtruppen till kvällens hemmamatch mot Öster tillhör nyförvärvet från Landskrona Ivo Pekaliski startspelarna.

– Ivo har gjort en 4-5 träningspass med oss och har tagit för sig bra. Han går in en av de två balansplatserna på mittfältet, säger Leif Engqvist.

För den andra av förra veckans två nyförvärv, högerbacken Filip Stenström från Västerås, är situationen inte lika positiv: Filip hade oturen att få en boll i skallen på träning förra veckan och dra på sig en ordentlig hjärnskakning – så han får vila. Som tröst kan han istället se fram emot att bli redo landslagsspel nästa vecka, när han tillsammans med Dejan Garaca, Pontus Jansson och Muamet Asanovski åker iväg med P18-landslaget för en dubbellandskamp mot Finland.

Pontus Jansson dras dock ännu med lite ljumskproblem, varför han vilar från dagens U21-match; inte heller Robert Åhman Persson är redo för spel efter sin vadskada. Med och uttagen i U21-laget för första gången är däremot Emil Kadhum, född 1993, högerback/höger yttermittfältare i P16-laget.

Notabelt är också att Guillermo Molins matchas på topp från start.
– Gische ser fram emot det. Få se om han kan stänka in några, säger Leif.

Det råder i stunden viss oklarhet kring var dagens match ska spelas. Enligt Leif Engqvist är den troliga platsen Stadionområdets plan 5, då Malmö Stadion troligtvis inte har hunnit hämta sig från gårdagens kombination av friidrotts-SM och ymnigt regn.

Med augusti väntar också ett tätt spelschema för U21-laget, som framöver matchas enligt följande:
Mån 10 aug Halmstads BK U21 – MFF U21 17.00
Tis 18 aug MFF U21 – Helsingborgs IF U21 17.00
Tor 20 aug Ängelholms FF U21 – MFF U21 18.00
Tis 25 aug LB07 U21 – MFF U21 17.00.

Tobias Christoffersson