U21-laget tog hem finalen mot IF Elfsborg

Publicerad 31 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF är mästare i U21 Allsvenskan 2023 efter 1–0 mot IF Elfsborg i finalen.

Theodor Olsson efter matchen

– Vi inleder matchen med att göra ett jättefint mål där vi spelade igenom Elfsborg och anföll på det sätt som vi vill göra. I de här U21-matcherna med mixade lag så är det få som spelar med varandra dagligen så vi kämpade lite med att hitta relationerna, särskilt offensivt, men det var ingen som tummade på arbetsinsatsen. Den satt hela vägen.

– I andra halvlek fick vi mer ägna oss åt att försvara vår ledning men utan att de egentligen kom till särskilt många riktigt farliga lägen. När de väl hittade avslut så räddade ”Ismo” på ett självklart sätt. Det var ett lite annorlunda sätt att vinna idag, men vinner gör vi.

– U21-serien handlar om att få P19 och A-laget att komma närmare varandra och förankra hela föreningens spelsätt. Där har vi verkligen sett utveckling från första till sista matchen och att vi nu talar lite mer samma språk. Den utvecklingen har varit fin att se. 

Mål

Malmö FF: Alexander Hughes

Laguppställning

Ismael Diawara
Elison Makolli, Nils Zätterström, Jonas Knudsen (K)
Adrian Skogmar, Oscar Lewicki, Mahamé Siby, Alexander Hughes
Sebastian Jörgensen, Alexandru Ghita, Zakaria Loukili

Ersättare: Marcus Pettersson, Simon Lindfors, Adrian Zendelovski, William Åkesson, Zakariya Enow, Viggo Jeppsson, Jacob Shamoun

huvudpartners

officiella partners