Två avhopp – två tillskott. MFF fortsätter att dominera landslaget

Publicerad 12 januari 2012

Vi gratulerar Erik Friberg och Simon Thern till sina första landslagsuttagningar. Pekalski och Ranégie har tackat nej, men Hamrén hade den goda smaken att välja två nya MFFare för att hitta sina ersättare.

Vi brukar hälsa nyfärvärven i MFF välkomna med det lite skämtsamma ”och nu när du är MFFare kommer du också bli uttagen i landslaget”. Sällan har det visat sig stämma så väl som nu. Både Erik Friberg och Simon Thern gör landslagsdebut innan de ens hunnit göra sin första riktiga träning i MFF.

Mathias tackar nej till landslaget av personliga skäl, Ivo har en bit kvar efter höstens operation innan han kan spela matcher.

– Allt ser bra ut och han följer planen, men vi bedömer att det ännu är lite tidigt att utsätta foten för den belastning det blir under match och ett sånt här läger, säger MFFs läkare Pär Herbertsson.

För Friberg och Thern blir det däremot alltså en rivstart på säsongen.

– Det är ett lite kul kvitto för våra nyrekryteringar såklart, ler MFFs sportchef Per Ågren. Tyvärr innebär det att killarna missar de första veckorna med laget, och inte minst den första roliga träningen inför fans och media där vi hade tänkt att presentera dem. Men det är smällar man gärna tar i ett sånt här läge, menar Ågren.