Tunga minuter fällde MFF i CL-premiären

Publicerad 14 september 2021 i Herr,Nyheter

Även om Juventus tog ledningen var MFF i högsta grad med i matchen. Men två olyckliga minuter i slutet av första halvlek punkterade tillställningen.

Nyckelhändelser

17’ Matchens första riktiga målchans när Sören Rieks avslutar på volley efter ett hårt inlägg från Berget. Skottet går ovanför.

23’ Lite från ingenstans tar Juventus ledningen när ett inlägg passerar flera spelare innan Alex Sandro nickar bollen i mål.

28’ Målskytten springer igenom och avlossar ett skott som passerar strax utanför Diawaras vänstra stolpe.

45’ Juventus får utdelning igen efter att ha tilldömts straff. Lagkapten Dybala förvaltade straffsparken till 0-2.

45+1’ Direkt efter avspark vinner Juventus tillbaka bollen och Morata utökar till 0-3.

84’ Colak söker sig till en bra position i motståndarnas straffområde och nickar men avslutet hamnar utanför målramen.

90’ Ismael Diawara kommer ut fint och räddar ett farligt avslut med en glidtackling.

90+’ Inbytte Martin Olsson med MFF:s giftigaste chans i den andra halvleken när han bryter in i straffområdet och får till ett skott som målvakten räddar.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Så klart är vi missnöjda med att förlora, det är du alltid om du representerar en klubb som Malmö FF. Jag tycker att vi gör det riktigt bra de första 20 minuterna och just när vi är inne i en bra period så gör vår motståndare mål. Det är alltid tufft att släppa in ett mål men det blir tuffare när du släpper in det i den typen av skeenden i matchen. Likaså så var det tufft att att släppa in två mål precis före halvtidsvilan men trots att vi får de målen emot oss så viker vi inte ner oss. Istället tycker jag vi kliver ut i den andra halvleken och fortsätter tro på vårt spel. För killarna och för hela laget var det viktigt att hålla nollan i den andra halvleken och visa att vi är ett lag som kan stå upp mot motståndare på den här nivån.

– Vi spelar i Champions League nu, det är stort för staden, för våra supportrar och för hela föreningen. Det är klart att vi inte är glada över dagens resultat men jag tycker att vi ska känna en stolthet över att vi är här på den här nivån, över att vi representerar svensk fotboll i Europa. Vi spelar mot lag av absoluta toppklass i Europa, det är tuffare och det går snabbare. Ingen förväntar sig att vi ska lyckas i Champions Legaue men vi är här för att vi förtjänar att vara här och det finns mycket vi kan ta med oss från den här kvällen.

Mål

Malmö FF:
Juventus FC: 23′ Sandro, 45′ Dybala, 45+1′ Morata

Varningar

Malmö FF: 39′ Brorsson, 43′ Nielsen
Juventus FC: 58′ De Ligt

Laguppställning

Ismael Diawara,
Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Franz Brorsson,
Jo Inge Berget, Bonke Innocent (75′ Nanasi), Anders Christiansen, Erdal Rakip (59′ Nalic), Sören Rieks (75′ Olsson),
Antonio Colak, Veljko Birmancevic (59′ Abubakari)

Ersättare: Melker Ellborg, Johan Dahlin, Eric Larsson, Martin Olsson, Felix Beijmo, Malik Abubakari, Peter Gwargis, Adi Nalic, Noah Eile, Markus Björkqvist, Sebastian Nanasi

huvudpartners

officiella partners