Truppen mot ÖSK

Publicerad 05 oktober 2008

Några småskavanker stör inför måndagens hemmamatch mot Örebro SK, varför Roland Nilsson tar ut 17 man i truppen. ÖSK kommer till Stadion med nio raka matcher utan förlust och lär bli en betydligt hårdare nöt att knäcka än i våras, då MFF vann med 3-0 borta.
– Det är ett helt annat Örebro idag. Vi måste komma upp till samma nivå som mot HIF, säger Roland Nilsson.

Malmö FF – Örebro SK
Malmö Stadion måndag 6 oktober 19.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek.
Försvarare: Ulrich Vinzents, Robert Åhman Persson, Jimmy Dixon, Gabriel, Markus Halsti.
Mittfältare/anfallare: Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Mike Jensen, Joakim Nilsson, Edward Ofere, Ola Toivonen, Jimmy Touma, Labinot Harbuzi, Agon Mehmeti, Daniel Andersson.

Avstängd: Guillermo Molins.
Skadade: Babis Stefanidis, Jonatan Johansson, Christian Järdler.

Guillermo Molins drog på sig en tredje varning mot HIF i tisdags och är avstängd. Han ersätts i truppen av såväl Joakim Nilsson och Mike Jensen – då Roland Nilsson tvingas notera småskavanker och små frågetecken på flera spelare och därmed tar ut 17 man.
– Vi får se hur alla mår imorgon. Vi kanske får ändra på mer än en plats i laget, säger Roland Nilsson utan att närmare vilja gå in på vem och var.
Klart är sedan tidigare att Jonatan Johansson är borta, med stor sannolikhet för resten av säsongen, och Christian Järdler är revbensskadad.

Sex matcher kvar, fyra raka förluster – men ett rejält fall framåt mot HIF hemma i onsdags. MFF gjorde en riktigt bra första halvlek och var klart bättre än HIF; aggressiviteten var där och spelet flöt på ordentligt för första gången på länge. Ickedestomindre lyckades HIF kvittera Edward Oferes snygga ledningsmål och dryga timmen in i matchen också ta ledningen. Därefter säckade MFF ihop.
– Vi gjorde en bra prestation mot HIF, tyvärr fick vi inte några poäng med oss. Vi gick in, smällde på bra och vann närkamperna och vi hade ett bra, varierat spel. Alla ville vara med och gjorde sina uppgifter så som vi pratat om, och vi fick det spel som vi ville ha och kan spela, säger Roland Nilsson.

Du var samtidigt lite förbannad efter matchen?
– Ja. Vi hade pratat om hur viktigt det var att vi tog jobbet fullt ut hela matchen, men det fanns saker som vi slarvade med och som gjorde att vi hamnade i underläge.
Varför tappade ni matchen tycker du?
– Det blev mycket frustration hos killarna. Vi hade matchen i ett bra läge, men så släpper vi in ett skitmål igen och måste göra två mål för att vinna.
En del spelare såg kanske lite trötta ut en bit in i andra halvlek. Hade ni problem med orken?
– Det tar på krafterna att spela ett sådant spel som vi gjorde mot HIF. Sen är det också så att även när vi spelar bra måste vi tänka på att ransonera med krafterna, och till exempel inte ta alla offensiva löpningar i alla lägen. Det är något vi kan bli bättre på.

Dags så att ta emot Örebro SK på Stadion. Bortamötet på Behrn Arena var både sett till resultat – 3-0 – och prestation årets hittills klaraste seger. Men ÖSK har repat sig rejält efter en svag vår och kommer till match obesegrade sedan i början av augusti: poäng i nio raka matcher.
– Det är ett helt annat Örebro idag. Jag såg dem mot Norrköping senast; de jobbar för varandra, har självförtroende och en trygghet i sitt spel, de är lugna och vet vad de ska göra på plan. Det blir tufft, vi måste komma upp till samma nivå som mot HIF, säger Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson