Truppen mot Kalmar

Publicerad 26 juli 2008

MFF tar med sig andra halvlek på Fredrikskans till returmötet mot Kalmar FF när serien vänder på Stadion söndag kväll.
– Vi var faktiskt bra med i hela matchen, skillnaden var att i andra halvlek blev vi lite tuffare och vågade vi göra det vi pratade om innan, säger Roland Nilsson.
I truppen saknas avstängde Jonatan Johansson medan Agon Mehmeti är tillbaka.

Malmö FF – Kalmar FF
Malmö Stadion söndag 27 juli 18.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek.

Försvarare: Anes Mravac, Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Markus Halsti, Christian Järdler.

Mittfältare/anfallare: Robin Nilsson, Jimmy Touma, Robert Åhman Persson, Daniel Andersson, Ola Toivonen, Guillermo Molins, Mike Jensen, Agon Mehmeti, Edward Ofere.

Avstängd: Jonatan Johansson.
Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Joakim Nilsson (fotled), Gabriel, Labinot Harbuzi (båda lår).

Allsvenskan vänder, och det är nog många som hoppas på någon slags vändning också för MFF – efter två raka förluster mot Hammarby och Kalmar och därtill många insläppta mål. I MFF-truppen saknas Jonatan Johansson, avstängd efter ett hårt utdömt rött kort i slutet av måndagens match på Fredrikskans. Hans plats fylls av Agon Mehmeti, som därmed gör comeback efter några veckors skada (han vred till höften i en U21-match). Även Jeffrey Aubynn är avförd från skadelistan, men bedöms ännu inte redo för matchspel.

Från förra Kalmarmatchen tar MFF med sig en stark andra halvlek där laget sånär gick upp och nådde kvittering, och även om Kalmar tog ledningen med 3-0 i första halvlek var de himmelsblå inte så ”å banan” som siffrorna kan antyda då heller.
– Jag såg matchen i efterhand på dvd, och vi var inte under så stark press i första som man fick känslan av i under matchen. Vi var faktiskt bra med i hela matchen, skillnaden var att i andra halvlek blev vi lite tuffare och vågade vi göra det vi pratade om innan. I första var vi för avvaktande, och lät dem styra oss med sitt spel, säger Roland Nilsson.
– De tre målen vi släpper in är på fasta situationer, då vi inte fullföljer markeringarna. Vi tog fighten i första fasen men glömde av oss i andra. Samtidigt är Kalmar tunga att möta på fasta när de lyfter upp alla ”drakarna”…
Återstår att se vilka ljusblå riddare som är beredda att kliva fram och bli drakdödare imorgon… klart är att Kalmar kommer utan två nyckelspelare, flyktade Santin och avstängde Rydström.

De två senaste matcherna – Hammarby hemma och Kalmar borta – har MFF släppt in tre mål i första halvlek. Hur jobbar ni med att täppa till bakåt?
– Så kan det bli när man får börja ändra i backlinjen. Järdler har inte spelat vänsterback så mycket än, Jimmy Dixon har inte spelat till vänster i mitten och han och Halsti har inte spelat så mycket tillsammans. Först när man jobbat ihop ett tag känner man varandra. Vi tränar förstås allt vi kan, på positioner och så, och det har vi gjort. Men träning är en sak, att spela en annan.

Jimmy Dixon är med i truppen till söndagens match, men saknades på lördagens träning – då han fått ledigt för att närvara vid sitt eget bröllop! All lycka och välgång önskas!

/Tobias Christoffersson