Truppen mot HBK

Publicerad 20 september 2011

Två förändringar i MFF-truppen till onsdagens bortamatch mot Halmstads BK: Yago Fernandez och Agon Mehmeti ersätts av Markus Halsti och Tobias Malm.

Teoretisk genomgång följt av ett dryga timmen långt, regnstänkt och – med tränare Norlings ord – ”vääldigt lågintensivt” träningspass inne på Malmö Stadion. Så förberedde sig MFF onsdag eftermiddag för bortamatchen mot Halmstads BK torsdag kväll.

Till vilken följande manskap är nominerat:
Målvakter: Dusan Melichárek, Johan Dahlin.
Backar: Ulrich Vinzents, Daniel Andersson, Markus Halsti, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Ricardinho, Tobias Malm.
Mittfältare/anfallare: Miljan Mutavdzic, Daniel Larsson, Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Jeffrey Aubynn, Mathias Ranégie, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi, Jimmy Durmaz.

Två förändringar således jämfört med matchtrupperna inför Alkmaar borta och TFF hemma: Yago Fernandez och Agon Mehmeti ut, Markus Halsti och Tobias Malm in.
– Agon känner av ett muskelfäste i baksida av ena låret, Yago har en klump i en muskel och fick avbryta träningen igår. Ingen större fara med någon av dem, förhoppningsvis är båda redo igen till helgen, kommenterar Rikard Norling.

Han flaggar för någon enstaka förändring i laget med hänsyn till slitenhet hos spelare, med tanke på det täta matchschemat – men naturligt nog utan gå in på detaljer.
– Vi försöker att inte göra det stora växeldragandet, utan lite då och då, så att vi bibehåller vår kontinuitet.

– Vi måste imorgon och vi borde ha i förrgår… Vi har hanterat en prestation vi vet vi kan göra bättre och tagit ett steg in i framtiden, säger Rikard Norling om 1-1 mot TFF i söndags och som svar på om det är ”måstematch” mot HBK.

Något särskilt du vill se mot HBK som du saknade mot TFF?
– Imorgon måste vi utgå från vår bas och stabilitet först och främst, och sen visa hur skickliga vi är – och inte tvärtom.

Motståndarna Halmstad är om inte teoretiskt hjälp- och hopplöst så i alla fall väldigt sist i serien. Norling reser ett varnande finger:
– Halmstad var faktiskt väldigt bra senast  mot Kalmar. De är just nu i bättre fas än vad tabellen visar – och det har jag försökt klargöra för spelarna.

Vårens möte på Swedbank Stadion slutade 3-1 till MFF, efter mål av Agon Mehmeti, Jeffrey Aubynn och Miljan Mutavdzic.