Truppen mot HBK

Publicerad 12 september 2008

Med en tredjedel kvar av allsvenskan tar MFF emot Halmstads BK på Malmö Stadion lördag eftermiddag. Från fredagsträningen noteras att Agon Mehmeti är borta med ljumskproblem, medan Anders Andersson glädjande nog är tillbaka i full träning med laget.

Malmö FF – Halmstads BK
Malmö Stadion lördagen 13 september 16.00

Malmö FF:s trupp:

Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare:Ulrich Vinzents, Markus Halsti, Christian Järdler, Robert Åhman Persson, Gabriel.

Mittfältare och anfallare:Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Mike Jensen, Jeffrey Aubynn, Guillermo Molins, Rick Kruys, Jonatan Johansson, Edward Ofere, Ola Toivonen.

Skadade: Babis Stefanidis, Jimmy Touma, Agon Mehmeti.

Dags för ännu ett allsvenskt avstamp efter ännu ett uppehåll, och den här gången har det hunnit gå nästan två veckor jämnt sedan senaste matchen, som ju var den sköna segern över Gefle på Strömvallen. Faktum är att Roland Nilsson och Hans Gren inte har haft tillgång till alla sina spelare en enda gång sedan dess; fyra landslagsspelare kom hem först under gårdagen vilket gör att fredagens förmiddagsträning blir det enda passet med alla samlade inför matchen.
– Med många spelare borta blir det lite konstigt att träna. Vi skulle ha kunnat jobba på en del smådetaljer, men nu har vi inte kunnat träna på något speciellt, säger Roland Nilsson, som åtminstone kan glädja sig åt att kommande två veckors spelschema blivit något jämnare fördelat sedan bortamatchen mot Elfsborg flyttats ännu en gång, nu till kommande onsdag, den 17:e.

På träningen saknades Agon Mehmeti, som på nytt fått problem med ljumskarna.
– Det är samma skada som tvingade honom att gå av en U21-match för ett slag sedan, och som nu gått fram och tillbaka för länge för att den ska gå över ”av sig själv”. Det är rehabträning som gäller för Agon nu.
Ett stort positivt besked kommer däremot från Anders Andersson, som sedan en dryg vecka tränar med laget för fullt igen – härligt att se Anders vara med i spelövningarna igen!
– Det ser bra ut för Anders, men det är en del kvar, säger Roland och låter ”…innan han är aktuell för matchspel” vara underförstått.

För säsongens tionde (allsvenska) besök på Malmö Stadion står Halmstads BK, som har en knagglig säsong bakom sig och delar tabellmittens relativa vakuum med MFF, en poäng efter. HBK kommer liksom MFF med en seger i bagaget med sig från senaste matchen, i deras fall Norrköping hemma (2-0).
– HBK har fått in lite friskt blod och är alltid jobbiga att möta. Vi vet vad som krävs av oss, det gäller bara att vi får ut det på planen också.
Det friska blodet står framför allt Michael Görlitz för, 21-årig tysk mittfältare som blev ett spännande nyförvärv från självaste Bayern München under sommartransfern.
Vårmötet på Örjans vall slutade med 3-2-seger för MFF efter att Labinot Harbuzi prickat in segermålet i 90:e minuten; en stark bortmatch och en av säsongens höjdpunkter så här långt. Men med en tredjedel allsvenska – tio matcher – kvar är vi förstås sugna på nya och fler.

/Tobias Christoffersson