Truppen mot Hammarby

Publicerad 13 juli 2008

Det är ett hårt skadedrabbat MFF som tar emot Hammarby på Stadion måndag kväll. Nya på frånvarolistan är Agon Mehmeti, Gabriel och Niklas Skoog, och det är med endast liten marginal Roland Nilsson får ihop en matchtrupp. I den ingår bland andra veckans nyförvärv Jimmy Touma.

Malmö FF-Hammarby IF
Måndagen 14 juli 20.00

MFF:s trupp:

Målvakter:
Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare:
Anes Mravac, Markus Halsti, Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Christian Järdler.

Mittfältare/anfallare:
Robert Åhman Persson, Jonatan Johansson, Jeffrey Aubynn, Ola Toivonen, Edward Ofere, Robin Nilsson, Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Jimmy Touma.

Skador: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Labinot Harbuzi, Daniel Andersson, Gabriel (alla lårskada), Joakim Nilsson (fotled), Agon Mehmeti (höft), Niklas Skoog (knä).

När MFF-tränaren Roland Nilsson tar ut truppen till måndagens hemmamatch mot Hammarby behöver han inte grunna så länge på vilka spelare som ska ingå: med undantag av nyuppflyttade juniorbacken Jasmin Sudic är alla som över huvud taget kan vara med uttagna. För så hårt skadedrabbat är MFF för närvarande: åtta man är borta.

Vid sidan om långtidsskadade Anders Andersson och Babis Stefanidis hindras Daniel Andersson och Labinot Harbuzi ännu av sina lårskador, samtidigt som skadelistan växt med fyra personer bara under den senaste veckan. Joakim Nilsson vred till foten i matchen mot Sundsvall. Agon Mehmeti vred till höften i U21-matchen i måndags. Och nu saknas även lagets ”förste innerback” (sett till matchningen hittills) Gabriel och dessutom Niklas Skoog.
– Gabriel skulle slå en längre pass då det drog till i baksidan på låret, det var sista sparken på en av träningarna tidigare i veckan. Han lär vara borta cirka två veckor. Niklas Skoog fick känning i sitt knä igår, och det var värre idag, säger Roland Nilsson efter söndags timslånga träningspass inne på Stadion.

Daniel Andersson hyser hopp om att kunna spela mot Kalmar borta, medan Joakim Nilsson får räkna med en månadslång frånvaro efter att ledbandet i foten fått en törn.
– Vi har får matcha ett nytt lag till varje omgång nu, vilket är lite frustrerande förstås – men det finns ingenting vi kan göra åt situationen. Vi har duktiga spelare i vår trupp, och vi ska göra samma jobb imorgon som vanligt, även om det blir med ett väldigt ungt lag.
Närmare vilka som ingår i startelvan och hur tränarna formerar laget återstår att se, men för 19-årige nyförvärvet Jimmy Touma blir det i alla fall till att ta plats i truppen direkt.

Kanske väntar snar förstärkning till det innermittfält där vakanserna slår som hårdast. Beslut om danske Mike Jensen från Bröndby, som provtränat med laget i två veckor, ska tas imorgon måndag.
– Jag och Hans ska diskutera igenom saken och sedan sätta oss ner med Hasse Borg. Mike Jensen har gjort det bra, men det är viktigt att vi inte bara tar in honom för att han är en bra spelare. I och med att vi har flera centrala mittfältare skadade, så har vi sett oss runt efter vad som finns, säger Roland Nilsson.
Om en övergång blir aktuell lär det röra sig om ett lån av den 20-årige spelaren från Bröndby, och därmed alltså mer av en förstärkning för nuet än en satsning för framtiden.
– Jag tror inte Bröndby är så pigga på något annat, för dem är han en ung lovande spelare.

En uddamålsseger mot Ljungskile hemma och en mållös oavgjord match mot Sundsvall borta är vad MFF har presterat sedan allsvenskan startade om efter EM. Roland Nilsson är nöjd med vändningen mot svårspelade Ljungskile och även med poängen i söndags.
– De har det kanske sämsta konstgräset i Sverige, vilket de medger själva. Trots att vi tränat på konstgräset inför matchen var förutsättningarna annorlunda för oss. Det blev en tuff match, där vi kom igen efter första halvlek och spelade väldigt bra första 20-25 i andra. Sedan missade vi straffen och gick och grämde oss över det istället för att skapa nya situationer. I slutet av matchen tog vi många felbeslut, men vi kämpade, höll i och fick en poäng.

Efter Kalmar i ledning är det återigen väldigt jämnt i den allsvenska tabellen. MFF har bra häng på toppen och skulle vid en seger imorgon passera åtminstone Hammarby och Göteborg. Det blir andra hemmamatchen mot Hammarby på dryga två veckor, och MFF har revansch att utkräva för den snöpliga förlusten i cupmatchen, där de himmelsblå släppte en 2-0-ledning till 2-3-förlust.
– I första halvlek visade vi att vi kan spela väldigt bra, sedan fick vi göra ett par justeringar och trodde det skulle se likadant ut därefter, men i andra halvlek hamnade vi ofta på mellanhand mot ett Hammarby med mycket teknik och ett bra passningsspel, säger Roland Nilsson.
– Vi tar med oss första halvlek från den matchen och de tar förstås med sig andra… samtidigt är det två nya lag som möts. Vi går ut för att vinna matchen och alla vet vad som krävs. Det är lite längre mellan matcherna nu, och det ger oss lite mer tid att förbereda inför varje match.

/Tobias Christoffersson