Truppen mot Göteborg

Publicerad 01 augusti 2008

I takt med nyförvärv och läkta skador ökar konkurrensen i MFF, i synnerhet på mittfältet. I matchtruppen till lördagens bortamöte mot IFK Göteborg finns såväl nyförvärvet Rick Kruys som tillfrisknade Labinot Harbuzi och Jeffrey Aubynn med.
– Det är mer spännande när det finns fler spelare att välja på. Konkurrenssituationen är hälsosam, säger Roland Nilsson.

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek.

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Markus Halsti, Christian Järdler.

Mittfältare/anfallare: Rick Kruys, Jimmy Touma, Robert Åhman Persson, Daniel Andersson, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn, Mike Jensen, Agon Mehmeti, Edward Ofere, Labinot Harbuzi.

Avstängd: Jonatan Johansson.
Skadade: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Joakim Nilsson (fotled), Gabriel (lår), Guillermo Molins (fot).

Till hemmamatchen mot Hammarby härförleden gick det med nöd och näppe att få ihop spelare till en matchtrupp. Sedan dess har ytterligare två nyförvärv anslutit samtidigt som skadelistan krympt, och idag står tränarna Nilsson-Gren inför en annan problematik: träffa svåra val om vem som ska få förtroendet i en konkurrens som tätnat betydligt, också naturligtvis på grund av att många spelare gjort mycket bra ifrån sig de senaste tre halvlekarna.
– Det är mer spännande när det finns fler spelare att välja på. Konkurrenssituationen är hälsosam, säger Roland Nilsson.

Det ska tilläggas att det är på mittfältet konkurrensen är klart hårdast. Med Gabriel kvar på skadelistan är backlinjen tämligen given, och med Jonatan Johansson fortsatt avstängd (horribelt nog!) och Niklas Skoog utlånad är valmöjligheterna på topp begränsade – om än attraktiva, inte minst efter Agon Mehmetis fantastiska inhopp och vändning av hemmamatchen mot Kalmar i söndags.

Daniel Andersson klev av träningen igår, men var med fullt ut på dagens pass och är redo för spel. Däremot tvingas Guillermo Molins stå över på grund av den smäll på foten han fick mot Kalmar.
– Han känner att han inte riktigt är 100 procent, oh då ska vi inte äventyra något heller, säger Roland Nilsson.
Holländske nyförvärvet Rick Kruys går direkt in i truppen, liksom Labinot Harbuzi och Jeffrey Aubynn som båda är fria från sina skador och tränat för fullt med laget i veckan. Om någon av dem spelar från start återstår att se, om någon av dem petar någon från det starka mittfält som övertygade mot Kalmar återstår att se. Med Molins borta finns åtminstone en öppning till höger, fast ingen av de nya i truppen är direkt känd som någon högermittfältare – men det kan lätt spekulativt tilläggas att Aubynn spelat högerytter under några träningar på sista tiden.
– Rick kommer från ett uppehåll där han visserligen har tränat bra själv, men det är ändå stor skillnad; här kommer han till en trupp som är mitt i säsongen, säger Roland Nilsson om Rick Kruys status.

Då Champions League-satsande regerande svenska fotbollsmästarna IFK Göteborg till synes fått dra det kortare strået i konkurrensen med ett gäng monstertruckar vad gäller prioritet på Nya Ullevi är deras hemmagräs – vilket med all tydlighet syntes i veckans kvalmatch mot Basel – klart sargat inför matchen, men en undermålig plans eventuella inverkan är inget Roland Nilsson fäster något avseende vid.
– Det är inget vi kan lägga någon energi på att fundera över, det är bara att acceptera. Vi ska gå ut och spela i vilken fall som helst.

På Stadion i premiären klarade Göteborg 1-1 mot ett MFF som övertygade stort i första seriematchen under de nya tränarna, bland annat genom 12-2 i avslut på mål.
Hur tycker du Göteborg ser ut just nu?
– De gjorde en bra insats mot Basel och är i bra form nu med tre raka segrar i allsvenskan. Det är mycket som hägrar för dem nu, och det ger dem nog ett lyft. Man kommer in i ett bra tempo i de internationella matcherna, och det har man nytta av i allsvenskan. Slitna? Kanske kan man bli lite tröttare de sista 10-15 minuterna, annars är man inte tröttare än normalt.

Den fina matchen mot och segern över Kalmar stärkte er efter en lite knackig period?
– Andra halvlek mot Kalmar borta var vi riktigt bra, och hemma spelade vi riktigt, riktigt bra hela matchen. Får man inte något resultat med sig då blir det riktigt, riktigt tungt, men nu fick vi segern och en positiv effekt.

/Tobias Christoffersson