Truppen mot AIK

Publicerad 10 maj 2008

Fotbollsförbundets disciplinnämnd gav inte Daniel Andersson någon ytterligare avstängning, vilket innebär att vår lagkapten är tillbaka till sista matchen innan EM-uppehållet. Tillbaka är också Labinot Harbuzi, medan Markus Halsti och Jeffrey Aubynn är skadade.

Truppen:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari.

Mittfältare/anfallare: Daniel Andersson, Guillermo Molins, Ola Toivonen, Christian Järdler, Jonatan Johansson, Edward Ofere, Labinot Harbuzi, Niklas Skoog, Robin Nilsson, Joakim Nilsson.

Skadad: Anders Andersson, Babis Stefanidis (båda benbrott), Jeffrey Aubynn (lår), Markus Halsti (knä).

Den som får rött kort direkt i allsvenskan brukar bli avstängd i mer än en match. Daniel Andersson klarade sig emellertid från ytterligare bestraffning, och är med igen mot AIK imorgon. Vilket tyder på att SvFF:s disciplinnämnd i sitt beslut tagit stor hänsyn till såväl Daniel Anderssons version av vad som hände – att det inte var hans avsikt att slå eller armbåga – som kombattanten Nordin Gerzics i GAIS – som efter matchen uttryckte sin förvåning över utvisningen, då han inte blivit träffad av något slag. Hursomhelst, viktigt att ha vår lagkapten tillbaka till den svåra bortamatch som för MFF:s del avslutar vårallsvenskan innan EM-uppehållet.
– AIK har fått lite snurr på det nu, det kommer att bli ett taggat lag fullt av självförtroende vi möter på Råsunda. Vi måste upp ett snäpp i aggressivitet i vårt försvarsspel sedan senast, och vi måste skärpa till passningsspelet, säger Roland Nilsson inför matchen.

Har ni pratat om något särskilt efter GAIS-matchen?
– Vi kom inte upp till den standard vi hoppats i den matchen, dels på grund av att GAIS var väldigt, väldigt aggressiva, dels för att vi hade för dålig rörelse emot dem; vi fick inte igång vårt passningsspel och då blir vi stereotypa. Men vi gjorde det ändå ganska bra, om man ser till att inte skapade så mycket under den tid de hade övertaget.

Ett par viktiga förändringar i MFF-truppen kunde noteras vid lördagens korta högsommarförmiddagsträningspass. Jeffrey Aubynn fick en liten bristning i ena lårbaksidan i matchen mot GAIS och var inte med, men det visar sig att även Markus Halsti blev skadad i matchen. Han fick en smäll på knäet som inte var värre än att det gick att fullfölja, men efteråt svullnade knäet upp. En lättare ledbandsskada, som inte ska vara allvarlig eller långvarig – såvitt man inte tar några risker i onödan. På pluskontot dock en stor insättning: Labinot Harbuzi är tillbaka efter sina ljumskproblem och redo för spel.

Men får han spela från start? Träningen gav vid handen att Hans-Roland väljer att fortsätta satsa på Toivonen som mittfältare med Ofere på topp, men även alternativet med Labbe på mitten och Ola som forward matchades en stund under tvåmålsspelet.
– Det är två bra alternativ. Vi får se hur alla känner sig imorgon, säger Roland sådär lagom diffust…
Liksom inför flera tidigare matcher formerades också kort en 4-2-3-1-uppställning, där Harbuzi och Daniel Andersson intog defensiva positioner med Toivonen framför och Jonatan ensam på topp.
– Något vi kan ta till beroende på hur det ser ut i matchen, om vi kanske inte får det att stämma. Den flexibiliteten måste vi ha, men utgångspunkten är att inte ändra på det vi kan, som vi vet ger resultat om det fungerar, säger Roland Nilsson.

/Tobias Christoffersson
pt src=http://www.adw9