Trefaldige SM-vinnaren Tommy Larsson har lämnat oss

Publicerad 22 december 2020 i Nyheter

Tidigare MFF-spelaren Tommy Larsson har gått bort vid en ålder av 69 år. Malmö FF:s tankar är hos hans anhöriga.

Tommy Larsson föddes i Malmö 1951. Som femtonåring tog han steget över till Malmö FF och fyra år senare gjorde Tommy Larsson debut i A-laget när han i returmatchen hemma mot Stuttgart på Malmö Stadion tog plats bredvid Bosse Larsson på topp. Tommy var sedan med och förde Malmö FF till tre SM-titlar under sjuttiotalet (1974, 1975 och 1977). Han var även med och bärgade hem tre cuptitlar till föreningen.

Mellan 1969–1978 spelade Tommy Larsson 255 matcher och gjorde 50 mål i Malmö FF:s A-lag. Tommy var en snabb och teknisk spelare som aldrig vek ner sig i närkamperna. Från sin vänsterkant spelade han fram till många viktiga MFF-mål. För sina insatser i den himmelsblå tröjan belönades även Tommy med en plats i det svenska landslaget. Hemma på Malmö Stadion kom debuten 1975 i en match där Sverige spelade 0–0 mot Danmark. Det blev ytterligare tre landskamper för mittfältaren.

Tommy var även en mycket duktig handbollsspelare och som 17-åring spelade han parallellt med fotbollen i division 1 med föreningens handbollslag.

Malmö FF:s tankar är hos hans anhöriga.

huvudpartners

officiella partners