Tre nyförvärv i MFF:s damlag

Publicerad 04 mars 2020 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Saga Fredriksson, Rebecka Holm och Elin Björklund som nya spelare i föreningens damlag.

Saga Fredriksson, Rebecka Holm och Elin Björklund

Saga Fredriksson

Saga Fredriksson är en 25-årig ytterback som senast tillhörde italienska US Sassuolo. Som ungdomsspelare representerade hon Malmö FF strax innan föreningens damlag bytte namn till LDB FC Malmö.

Hon har under karriären även representerat FC Rosengård och gjort åtta framträdanden för LB07 i Damallsvenskan. Säsongen 2018 tillbringade Saga Fredriksson en kortare sejour i italienska US Sassuolo innan hon flyttade hem till Sverige igen.

Saga är noterad för 21 landskamper på U17- och U19-nivå. Hon kommer att bära tröja nummer 20.

– Det känns fantastiskt. Jag vet hur stort jag tyckte det var att spela i MFF när jag gjorde det första gången och när detta blev aktuellt så förstod jag snabbt att det var hit jag ville. Det märks verkligen att det finns ett stort engagemang kring den här satsningen.

–  Jag har spelat A-lagsfotboll sedan jag var 16 år och dessutom spelat utomlands, så tror att jag kommer kunna bidra med en hel del rutin till laget.

Rebecka Holm

Rebecka Holm är en snart 23-årig innermittfältare från Veberöd. Hon kommer senast från spel i Borgeby FK i Elitettan men har innan dess även representerat KIF Örebro, LB07 och FC Rosengård.

Som 20-åring debuterade hon i Damallsvenskan för Kristianstads DFF och hon gjorde totalt 14 matcher i landets högsta serie.

Rebecka Holm har gjort tre landskamper på U17-nivå och kommer att bära tröja nummer 22 i Malmö FF.

– Det var många faktorer som lockade mig till Malmö FF. Här får man alla förutsättningar för att utvecklas som fotbollsspelare, med bra träningsmöjligheter och en professionell organisation runt laget.

– Jag är en teknisk spelare som gillar att ha bollen på fötterna. Förhoppningsvis kan jag bidra med mycket kreativitet i det offensiva spelet.

Elin Björklund

Elin Björklund är en 25-årig högerback som närmast kommer från spel i LB07. Moderklubben är IFK Trelleborg där hon började spela A-lagsfotboll som 13-åring.

Efter sju år i sin moderklubb flyttade hon till dåvarande LDB FC Malmö och blev belönad med ett lärlingskontrakt år 2013. Samma år A-lagsdebuterade hon för klubben i UEFA Women’s Champions League.

2015 flyttade Elin Björklund till LB07 där det blev spel i såväl Elitettan som Damallsvenskan.

Elin Björklund har representerat Sverige på U17- och U19-nivå. Hon kommer att bära tröja nummer 21.

– Jag har alltid följt MFF och när jag fick möjligheten att vara med och försöka ta tillbaka klubben till toppen inom damfotboll så ville jag vara med. Det blir en spännande resa.

– Jag har spelat på hög nivå under en relativt lång tid och jag tror att den erfarenheten kommer att vara nyttig.

huvudpartners

officiella partners