Tränarna efter matchen

Publicerad 04 oktober 2009

– Malmö hade en Larsson och vi hade ingen Larsson, konstaterade Örebrotränaren Sixten Boström efter att MFF besegrat ÖSK med 3-0 på Behrn Arena – Daniel Larsson gjort ett äkta hattrick.
– Sättet vi genomför matchen på är väldigt bra, sa Roland Nilsson.

Det var två tränare med lite olika perspektiv på den just spelade matchen som kom till presskonferens efter Örebro SK – Malmö FF 0-3 på Behrn Arena. Roland Nilsson hade just lett sitt lag till den längsta allsvenska segersviten på mer än sex år – sommaren 2003 – medan ÖSK:s Sixten Boström fått inkassera andra raka 3-0-förlusten.

Ickedestomindre var det Boström som stod för sammankomstens oneliner:
– Den stora skillnaden idag är att Malmö hade en Larsson och vi hade ingen Larsson, sa Sixten Boström, och fortsatte:
– Annars är matchen rätt så jämn. Malmö var effektivare än oss, och är i dagsläget ett av allsvenskans bästa lag.

– Örebro är ett bra lag, den största överraskningen i allsvenskan den här säsongen, och väldigt bra på sin hemmaplan. Det blev också som vi hade befarat; Örebro startade i ett rasande tempo och med hög aggressivitet, sa å sin sida Roland Nilsson.

Första halvleken var jämn och mållös, med ett par farligheter åt båda håll.

– Vi fick igång ett hyfsat spel i första halvlek. Det var lite målchanser fram och  tillbaka men ingen riktigt allvarlig. I paus pratade vi om att förbättra vårt passningsspel, spela lite lugnare, mer på fötterna på spelarna och fler bollar in bakom deras backlinje, sa Roland Nilsson.

Vilket lyckades väl, mycket väl. MFF gjorde 0-1 i 53:3 minuten, 0-2 i 60:e, båda genom framspelning av Wilton Figueiredo till Daniel Larsson fri bakom ÖSK:s backlinje och kliniska avslut. 0-3 som grädde på moset i slutminuterna, då Molins assisterade Larsson- den här gången dock framför åtminstone delar av backlinjen – till sitt äkta hattrick.

– Wilton spelar fram till två av målen och är nära att göra ett själv; riktigt bra. Och jättekul för Daniel Larsson att få göra ett hattrick, sa Roland Nilsson, och sammanfattade:

– Sättet vi genomför matchen på är väldigt bra. Vi gör en bra match.

Patrik Jandelin/Tobias Christoffersson