JDT om lottningen i Europakvalet

Publicerad 10 augusti 2020 i Herr,Nyheter

MFF:s huvudtränare Jon Dahl Tomasson kommenterar faktumet att vi ställs mot polska MKS Cracovia i den första kvalomgången till UEFA Europa League.

– Först och främst är det spännande att vi snart är igång med Europakvalet. Vi gläder oss alltid över att få spela i Europa, även om det är speciella omständigheter på grund av coronasituationen, säger Jon Dahl Tomasson.

MFF hade fördelen av att dras som hemmalag och matchen spelas torsdagen den 27 augusti. Avsparkstid bestäms inom kort.

– Jag är glad att vi spelar på hemmaplan och slipper resa till en plats vi inte känner till så väl. Situationen just nu gör dessutom att resor utomlands kan bli extra besvärliga.

MKS Cracovia från Krakow kom sjua i den polska ligan. Europaplatsen ordnades genom seger i den inhemska cupen.

– Själva laget Cracovia får vi börja att analysera så fort som möjligt och vi ska även undersöka möjligheten att se dem live. De ska spela inhemskt cupspel om en vecka och det blir spännande att se vilket typ av lag de är.

– Att det bara är en match är speciellt. Det är lite av ett lotteri. Man kan ha oflyt i en match och inte få möjlighet till revansch. Det är här och nu som gäller, så i realiteten är det som att spela en final. Det ska vi vara redo för från minut ett.

Värt att notera är att bortamålsregeln inte gäller i årets Europakval. Oavgjort efter full tid innebär förlängning och straffar om så krävs.

huvudpartners

officiella partners