Tim Prica lämnar Malmö FF

Publicerad 10 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF och danska Superligaklubben AaB är överens om en övergång för 18-årige anfallaren Tim Prica. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Tim Prica, född 23 april 2002 i Helsingborg, kom till Malmö FF från israeliska Maccabi Tel Aviv FC som tolvåring, där han tillbringade några år av sin uppväxt under pappa Rade Pricas tid som utlandsproffs.

Tim Prica tog sig fram genom MFF:s ungdomslag och A-lagsdebuterade som 15-åring i en träningsmatch mot FC Roskilde 2018. Han gjorde allsvensk debut hemma mot Falkenbergs FF i fjol och sedan dess har han noterats för ytterligare fyra allsvenska framträdanden.

Malmö FF tackar Tim Prica för hans insatser och önskar honom lycka till i den framtida karriären.

Daniel Andersson, sportchef:

– Det fanns ingen tvekan hos oss om att vi ville behålla Tim. Vi satte en deadline och när han inte ville ta vårt erbjudande hamnade vi i den här situationen. Det är tråkigt för han är en stor talang och en fin kille. Vi tycker att vi har visat att vi tror på honom både på planen och i form av ett bra nytt kontraktsförslag.

Tim Prica:

– Det är såklart tråkigt att lämna MFF och Malmö, men så är fotbollen ibland. Jag tar det här beslutet för att jag behöver regelbunden speltid och min bedömning är att jag har större chans till det i Ålborg. Jag känner att det är viktigt för min utveckling just nu.

– Jag kommer alltid att se tillbaka på min tid här med glädje. Jag har fått vänner för livet och haft riktigt bra tränare genom åren. Jag känner bara kärlek för MFF och jag kommer att följa klubben framöver.

huvudpartners

officiella partners