Tidiga mål bäddade för målkalas i Luleå

Publicerad 24 februari 2024 i Herr,Nyheter

MFF tog en ny seger i Svenska cupens gruppspel när IFK Luleå besegrades med hela 8–0 på bortaplan efter tre mål från Isaac Kiese Thelin.

Adrian Skogmar och Sebastian Jörgensen.

Nyckelhändelser

1′ Avspark i Arcushallen.

9′ Derek Cornelius tajmar fint en högerhörna från Sebastian Nanasi och hemmalagets målvakt står för en fin räddning.

11′ Mål! Taha Ali och Sebastian Nanasi i fint samarbete på vänsterkanten. Den sistnämnda spelar in bollen snett inåt bakåt till Isaac Kiese Thelin som rullar in 0–1.

22′ Sebastian Jörgensen utmanar och kommer runt på högerkanten. Viker in och går på avslut som målvakten klarar.

30′ Isaac Kiese Thelin går omkull i straffområdet och får med sig en straff. Han tar hand om den själv, men målvakten räddar.

34′ Mål! Sebastian Jörgensen bryter in i banan och trycker in 0–2 från distans. Välplacerat och vackert!

40′ Mål! Otto Rosengren trycker in en stenhård boll mot mål och via en försvarare letar den sig in. 0–3 med fem minuter kvar av den första halvleken.

50′ Mål! Isaac Kiese Thelin gör sitt andra i matchen när han läser en bakåtpassning, kallt rundar målvakten och rullar in 0–4.

53′ Mål! Isaac Kiese Thelin gör sitt tredje för dagen!

66′ Mål! Bollen studsar upp på armen på en Luleå-försvarare och vi får straff. Sebastian Nanasi är distinkt från elva meter, 0–6!

70′ Mål! Adrian Skogmar började spela fotboll i MFF som femåring. Nu har gjort sitt första mål i MFF:s A-lag!

85′ Mål: Stefano Vecchia placerar in 0–8 från distans.

Henrik Rydström efter matchen

– Det här är en match vi ska vinna alla dagar i veckan så är det ju bara. Men det vi tittar på främst idag är hur vi agerar i efterspelet till något vi har gjort innan och arbetat på över tid. Vi hade en väldigt svag U21-match och en icke godkänd insats mot Öster och hur vi då kliver in i den här matchen och vänder den negativa energin till något positivt det är nåt att ta med sig.

– Vi var man aggressiva, vi pressade och vi var framför allt koncentrerade. Och det är faktiskt utmaningen ibland när vet att du är mycket bättre än din motståndare. Idag var vi det där mogna och modiga laget som vi ska vara. Jag är nöjd med många spelare, både de yngre och de rutinerade spelare.