Theodor Olsson ny assisterande tränare

Publicerad 28 november 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF förstärker ledarstaben med Theodor Olsson som ansluter till föreningen i rollen som assisterande tränare i herrlaget. Kontraktet gäller till och med säsongen 2024.

Theodor Olsson är ny assisterande tränare i MFF från och med den 1 januari.

Theodor Olsson valde tidigt tränarspåret och började sin gärning i Gefle IF där han bland annat arbetade som akademichef och tränare i föreningens ungdomslag. Inför säsongen 2018 anslöt han till IK Sirius och började i Uppsalaklubbens akademi innan han tog steget upp i A-lagets stab.

I Sirius herrlag har han arbetat som assisterande tränare sedan 2020, först under Henrik Rydström och därefter under Daniel Bäckström som var assisterande tränare i Malmö FF säsongen 2020. Nu återförenas Theodor Olsson med Henrik Rydström i MFF med start den 1 januari.

Andreas Georgson, sportchef

– Både Henrik Rydström och Daniel Bäckström har gett starka referenser på hans arbete och personlighet. Han är en väldigt ambitiös och hårt arbetande tränare som trots sin unga ålder samlat på sig värdefull erfarenhet och skicklighet kring att utveckla både spelare och lag i en allsvensk kontext.

Theodor Olsson

– Jag är stolt och glad över att få möjligheten att jobba i Sveriges största klubb. Det ska naturligtvis bli roligt att få jobba med Henrik igen. Han är påläst, nyfiken och strävar hela tiden efter att lära sig, och det smittar av sig på hela hans omgivning. Min främsta uppgift som assisterande blir att göra Henrik till den bästa versionen av sig själv. Nu ser jag fram emot januari så att man kan få sätta i gång på riktigt.

huvudpartners

officiella partners