Tack för er tid i Malmö FF!

Publicerad 21 december 2018 i Nyheter

Vid årsskiftet går avtalen med Fredrik Andersson, Walter Viitala, Sixten Mohlin, Teddy Bergqvist och Anton Kralj ut. Nu står det klart att spelarna kommer fortsätta sina karriärer på andra håll.

Malmö FF tackar allihop för deras tid i föreningen och önskar dem lycka till i sina fortsatta karriärer!

Fredrik Andersson
Målvakten Fredrik Andersson anslöt till Malmö FF från Örgryte IS sommaren 2015. Han gjorde allsvensk debut i guldmatchen 2016 borta mot Falkenbergs FF och har sammanlagt vaktat MFF-buren i tio allsvenska matcher.
Daniel Andersson: ”Fredrik har hela tiden varit professionell och stöttande i sin roll. Han har fungerat bra i målvaktsgruppen tillsammans med Jonnie, Johan och Mathias. Det är inte alltid lätt att vara andremålvakt, men han har varit pålitlig och gjort bra insatser när han fått chansen. Nu har han meddelat att han vill ha en ny utmaning och det respekterar vi.”

Walter Viitala
Målvakten Walter Viitala kom till MFF i somras efter att ha spenderat tre säsonger i danska Viborg FF. 
Daniel Andersson: ”Vi rekryterade Walter med kort varsel för att täcka upp för Fredrik Anderssons skada. Det är en duktig målvakt som snabbt kommit in i gruppen. Han har gjort bra ifrån sig på den knappa speltid han fått.”

Sixten Mohlin
22-årige målvakten Sixten Mohlin har varit utlånad i fyra säsonger, senast till Dalkurd FF i Allsvenskan och dessförinnan till Kristianstad FC i division 1. I veckan skrev han på för Östersunds FK.
Daniel Andersson: ”Sixten har tillhört MFF under en lång tid, men inte varit här i träning på ett bra tag. I Dalkurd fick han gott om speltid och nu har han gjort klart med nästa steg.” 

Teddy Bergqvist
19-årige anfallaren Teddy Bergqvist skrev på ett lärlingskontrakt med Malmö FF den 1 december 2015. Han gjorde allsvensk debut i oktober 2016, när han byttes in på tilläggstid i 4–2-vinsten borta mot BK Häcken. De senaste åren har han varit utlånad till Åtvidabergs FF och Varbergs BoIS i Superettan.
Daniel Andersson: ”Teddy är en glad kille med en härlig karaktär. Han var ung när han skrev på lärlingskontrakt och kom upp i A-truppen. Han har fått erfarenhet i Superettan, men vi har tuff på konkurrens på anfallssidan och bedömer inte att han är aktuell för att konkurrera hos oss i nuläget.”

Anton Kralj
20-årige vänsterbacken Anton Kralj har varit på lån till Gefle IF i Superettan sedan sommaren 2017.
Daniel Andersson: ”Anton är en duktig spelare som kommit upp genom våra egna led. Han har gjort bra ifrån sig i Gefle, men vi har gjort bedömningen att det i dagsläget inte räcker till en plats i vår trupp.”

huvudpartners

officiella partners