Tack för din tid i Malmö FF, Uwe Rösler!

Publicerad 13 december 2019 i Nyheter

Malmö FF och Uwe Rösler har kommit överens om att avsluta samarbetet.

Efter en resultatmässigt svag vårsäsong i Allsvenskan tog Uwe Rösler över som huvudtränare sommaren 2018. Han ledde MFF till gruppspel och avancemang i UEFA Europa League samtidigt som laget nådde en tredjeplats i Allsvenskan.

Året efter nådde MFF under Uwe Röslers ledning en andraplats i Allsvenskan och för andra året i rad gruppspel och avancemang i UEFA Europa League. Hans vinstprocent, över 61 procent i tävlingsmatcher, är näst högst bland alla MFF-tränare någonsin.

Malmö FF tackar Uwe Rösler för hans fina arbete för föreningen och önskar honom lycka till i den framtida karriären!

Daniel Andersson, sportchef:

– Uwe tog över laget i en tuff period och han lyckades snabbt leda oss ur svackan. Under hans tid har vi haft framgångar i Europa och en stark poängskörd i Allsvenskan. Uwe kom till mig för att diskutera framtiden och under de diskussionerna framkom det att vi inte är överens om vilken väg Malmö FF ska ta framöver. Trots att vi har olika syn på föreningens väg framåt så skiljs vi åt som vänner.   

– Vi har ingen ersättare klar än. Det blir förstås en utmaning att ersätta Uwe med tanke på de resultaten han har haft. Processen med att hitta en ny tränare är igång och vi vill naturligtvis ha rekryteringen klar så fort som möjligt.

Uwe Rösler:

– Detta är i grund och botten mitt beslut. Under våra samtal kom jag, Daniel och styrelsen fram till att det är bäst att gå skilda vägar.

– Jag vill först och främst tacka Daniel som rekommenderade mig till styrelsen. Jag tycker han gjorde ett utmärkt val. Jag är oerhört tacksam över att ha fått träna en så historisk och framgångsrik förening som Malmö FF. Tack till hela ledarstaben och alla anställda som har bidragit till våra framgångar de senaste 18 månaderna.

– Jag vill tacka spelarna för deras enastående insatser och för att de har lärt mig om svensk kultur. Dessa erfarenheter har gjort mig till en bättre person och tränare.

– Sist men inte minst ett stort tack till våra supportrar. Det har varit en ära att arbeta i atmosfären ni skapar. Vi har haft speciella kvällar ihop och det kommer jag för alltid att bära med mig i mitt hjärta. Jag önskar bara det bästa för supportrarna och Malmö FF i framtiden. Jag kommer aldrig att glömma er.

huvudpartners

officiella partners