Tack för din tid i Malmö FF, Guillermo Molins!

Publicerad 14 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF och Guillermo Molins har kommit överens om att avsluta kontraktet i förtid.

Guillermo Molins kom till Malmö FF som 16-åring från Kävlinge GIF. Han debuterade i A-laget under säsongen 2006 och spelade till sig en ordinarie plats i laget två år senare. Med sju mål och sju assist var Guillermo Molins med om att föra MFF till SM-guld år 2010 innan han blev utlandsproffs i RSC Anderlecht.

Han återvände till föreningen under sommaren 2013 och tog ett nytt SM-guld med MFF samma år – med två mål i sista matchen mot IF Elfsborg som höjdpunkt.

Efter att ha inlett nästkommande säsong starkt med åtta mål på elva matcher i Allsvenskan ledde en olycklig korsbandsskada till begränsad speltid fram till att flyttlasset gick till kinesiska Beijing Renhe.

Sommaren 2018 återvände Guillermo Molins till Malmö FF en andra gång och stod bland annat för fyra viktiga mål i kvalet och gruppspelet i UEFA Europa League 2019.

Med fyra SM-guld och över 250 matcher för föreningen tackar Malmö FF Guillermo Molins för hans insatser och önskar honom ett stort lycka till framöver!

Daniel Andersson, sportchef

– Det är ingen tvekan om att Gische är en MFF-ikon som har gjort väldigt mycket för klubben. Han har under långa perioder varit en bärande spelare för oss, med fyra SM-guld och många viktiga mål, men han har inte fått den speltid han önskar under de senaste två åren. Därför känner båda parter att det nu är dags att gå skilda vägar. Vi skiljs åt som vänner och hoppas att det går bra för honom i framtiden.

Guillermo Molins

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som har stöttat mig från dag ett. Det stödet jag har känt från supportrarna har varit enormt och det kommer jag att bära med mig hela livet. Jag vill också önska mina lagkamrater i MFF all lycka resten av säsongen.

huvudpartners

officiella partners